Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul combinatului siderurgic din Galați, Sanjeev Gupta: Avem nevoie de îmbunătăţiri pe parte de infrastructură

radioiasi.ro
combinatul siderurgic Galati

Patronul companiei Liberty, Sanjeev Gupta, vrea ca Guvernul României să facă investiţii pentru a încuraja afacerile. Proprietarul combinatului siderurgic din Galați a spus, luni, că producţia unităţii siderurgice a fost diminuată în funcţie de cererea care a scăzut în timpul epidemiei de COVID-19, anunță MEDIAFAX.

Epidemia de COVID-19 a afectat afacerile din domeniul siderurgic, a anunţat Sanjeev Gupta, preşedintele companiei Liberty, luni, în timpul unei vizite la Galaţi. Omul de afaceri a estimat că afacerea pe care o conduce va avea o scădere de cel mult 30 de procente, impactul urmând să fie mai mic în România.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Sanjeev Gupta a mai spus că producţia a fost adaptată în timpul crizei, dar că nu se va renunţa la investiţiile anunţate şi că nu a luat în calcul concedieri colective.

„Ne aşteptăm la o reducere undeva de 20-30 la sută şi România este de asemenea impactată de acest lucru, dar la modul relativ impactul este ceva mai mic, dar ne aşteptăm pentru următoarele 9 până la 12 luni ca acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producţia la acest nivel redus al cererii şi nu cred că situaţia se va schimba în perioadă imediată”, a spus Sanjeev Gupta în timpul vizitei la Galaţi.

Marţi, proprietarul combinatului siderurgic gălăţean se va întâlni cu premierul României, Ludovic Orban, pentru a vorbi despre viitorul siderurgiei, inclusiv al combinatului de la Galaţi.

„Sunt anumite lucruri care trebuie făcute pentru Galaţi. Avem nevoie de îmbunătăţiri pe parte de infrastructură, desigur că am fi foarte bucuroşi dacă Guvernul ar putea să găsească soluţii pentru rezolvarea lor. Pentru că dacă vrem ca acest combinat să crească, şi noi vrem să crească, şi infrastructura din jurul lui trebuie, de asemenea, să crească”, a precizat Sanjeev Gupta.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Grupul Liberty Steel a cumpărat combinatul gălăţean anul trecut şi a plătit 740 milioane de euro pentru unitatea din Galaţi şi alte şase unităţi de producţie siderurgică din Europa. În timpul ceremoniei de preluare a combinatului, Sanjeev Gupta a anunţat investiţii uriaşe, de peste un miliard de euro, în următorii 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.