Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe lângă Covid-19, județul Timiș se confruntă și cu un foacar de pestă porcină africană: DSVSA intră în acțiune

facebook.com
pesta porcina

Doi porci mistreţi au fost găsiţi decedaţi în fondul de vânătoare Drinova -Ocolul Silvic Lugoj, în judeţul Timiş, iar în urma testelor a fost depistată pesta porcina africană, astfel că a fost stabilită o zonă afectată, pe o rază de 13 kilometri faţă de locul unde au fost găsite cadavrele, relatează News.ro.

Citește și: S-a ajuns la CINCI: Încă un județ introduce purtarea OBLIGATORIE a măștii în aer liber

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Timiş, în urma examinării probelor prelevate de la doi porci mistreţi găsiţi decedaţi în fondul de vânătoare 31 Drinova -Ocolul Silvic Lugoj, judeţul Timiş, a fost confirmată pesta porcină africană.

”Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiş s-a întrunit astăzi, sub conducerea subprefectului Mircea Băcală, şi a emis o hotărâre în baza căreia s-au stabilit măsurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31. În baza acestei hotărâri s-a stabilit zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la caz /locul unde au fost găsite cele două cadavre de porci mistreţi”, se arată în omunicat.

Zona infectată are o rază de 8 kilometri şi cuprinde localităţile Surducu Mic, Săceni, Sărăzani, Boteşti, Mîtnicu Mic, Staţiunea Surduc, Glatna Montană, Fârdea, Făuzeşti, Nădrag, Crivina, Drinova, Botineşti, Jureşti şi Pogăneşti.

Zona tampon are o rază de 5 kilometri, în exteriorul zonei infectate şi curpinde localităţileJdioara, Jena, Criciova, Găvojdia, Cireşu, Măguri, Lugojel, Tapia, Sudriaş, Traian Vuia, Jupâni, Dumbrava, Bucovăţ, Drăgşineşti, Glatna Română şi zolt.

”DSVSA Timiş va lua toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor şi Manualului Operaţional pentru intervenţia în focarele de pestă porcină africană”, se mai arată în comunicat.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi din punct de vedere economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.