Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe Liviu Dragnea nu-l sperie hackerii: 'Ce să ia de la noi? Baza de date a plecat de acum doi ani'

dragnea costum popular

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, că hackerii nu ar avea ce să ia de la PSD, în eventualitatea unor atacuri cibernetice, în condiţiile în care chiar şi baza de date "a plecat" de acum doi ani.

Întrebat dacă PSD a luat măsuri pentru a se proteja de eventuale atacuri cibernetice Dragnea a spus că nu, deoarece "nu prea au ce să fure", scrie agerpres.ro.

Citește și: Paris Jackson, fiica lui Michael Jackson, face topless / FOTO HOT

"Nu, nu prea au ce să fure, pentru că la noi de-a lungul anilor s-au dat de bunăvoie. Atâtea surse au fost în partidul ăsta încât nu era nevoie să fie vreun hacker. Ce să ia de la noi? (...) Baza de date a plecat de mult, de acum doi ani de zile, de două ori a fost dată baza de date. Credeţi că dacă ia cineva baza de date îi suceşte minţile la vreun pesedist? Să fie sănătoşi! N-au ce să ia de la noi! Dar în instituţiile statului sunt importante (n.r măsurile de protecţie împotriva atacurilor cibernetice)", a spus Dragnea.

La sfârşitul săptămânii trecute, calculatoare din aproape 100 de ţări au fost afectate de o ameninţare de tip ransomware, denumită "WannaCry".

Citește și: NU trebuie să lași bacșiș la Taxi/ LEGE

"Începând de vineri, 12 mai, numeroase organizaţii din întreaga lume au fost afectate de o nouă variantă de ransomware denumită 'WannaCry'. Rapoartele preliminare arată faptul că au avut loc zeci de mii de atacuri informatice în circa 100 de ţări. Malware-ul se propagă prin intermediul unor mesaje email care conţin ataşamente şi link-uri maliţioase, atacatorii utilizând tehnici de inginerie socială pentru a determina utilizatorii să le acceseze (phishing). Odată infectat un calculator dintr-o reţea, malware-ul încearcă să se răspândească în interiorul acesteia şi să afecteze toate calculatoarele care comunică între ele. Procesul de răspândire se realizează prin exploatarea unei vulnerabilităţi a sistemului de operare'', a informat Poliţia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.