Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PMP Constanța a sesizat CNCD

PMP Constanța a sesizat CNCD în legătură cu declarațiile disciminatorii și jignitoare făcute de un primar PSD la adresa tinerilor din România

Partidul Mișcarea Populară, Filiala Județeană Constanța, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu declarațiile total inacceptabile făcute de către primarul PSD al Sloboziei, Alexandru Stoica. PMP condamnă cu fermitate afirmațiile social-democratului și susține că este inadmisibil ca un ales local în funcție să susțină că „toți ăștia sub 40 de ani sunt proști de împung” și să impună criterii discriminatorii pentru un loc de muncă în administrația publică. 
Declarația primarului Alexandru Stoica arată în mod evident care este mesajul Partidului Social Democrat pentru tinerii din România și care este viziunea asupra schimbării clasei politice, schimbare cerută de zecile de mii de români care au protestat în stradă în timpul Guvernării Ponta. Mai mult, din aceeași afirmație reiese clar că pentru PSD încă nu au apus vremurile în care posturile de funcționari publici erau oferite pentru afini și pe cumetrii, câtă vreme tinerilor nu li se oferă șansa, de către primarul Alexandru Stoica, de a ocupa o funcție în administrația publică, ci, mai mult, este jignit inclusiv sistemul de învățământ care a pregătit persoanele sub 40 de ani. 
„Domnule, nu înțelegeți că toți ăștia sub 40 de ani sunt proști de împung? Toți au făcut facultăți d-astea la care au trimis lucrarea în plic. Vin aici să se angajeze și scriu „s-au” împreunat. Ce să vină ăla funcționar public? Din zece, unul dacă e în stare”, este declarația făcută de primarul PSD în cadrul unui interviu, răspunzând chiar la o întrebare referitoare la înnoirea clasei politice. 
Partidul Mișcarea Populară susține implicarea tinerilor în viața politică, fiind convins că această schimbare trebuie să se producă acum, la alegerile din acest an. Viziunea tinerilor și pregătirea acestora trebuie folosite în interesul țării, pentru dezvoltarea ei și nu putem tolera că, pe lângă jignirile aduse de către primarul PSD, aceștia sunt inclusiv discriminați în încercarea de a ocupa un loc de muncă în administrația publică, discriminare sancționată de legislația în vigoare. Reamintim PSD-ului că dreptul la muncă este un drept constituțional care nu se acordă numai după vârsta de 40 de ani, iar politizarea excesivă pe care au făcut-o în instituțiile statului, sfidarea și jignirile aduse propriilor cetățeni cu siguranță vor fi taxate de către alegători la tururile de scrutin din acest an.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.