Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din București au arestat un cuplu de tineri care păcăleau oameni prin 'metoda accidentul'/ Video

sectie politie

Polițiștii din Capitală au reținut un bărbat de 20 de ani și o femeie de 24 de ani, care ar fi păcălit mai multe persoane prin ”metoda accidentul”. Aceștia se dădeau drept cadre medicale și cereau oamenilor bani pentru a trata o rudă care ar fi suferit un accident foarte grav.

”Duminică, 7 august a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au reţinut două persoane, un bărbat de 20 de ani și o femeie de 24 de ani, față de care sunt efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În cursul zilei de 7 august, Secția 25 de Poliție a fost sesizată de către o femeie, prin sistem 112, cu privire la faptul că ar fi fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orei 10.30, în timp ce se afla la domiciliu, femeia ar fi fost apelată pe telefon, de către o persoană care s-a recomandat a fi cadru medical, în cadrul unui spital și, sub pretextul că urmează să îi opereze pe nepoții săi care ar fi fost victimele unui accident rutier, i-ar fi solicitat persoanei vătămate o sumă de bani.

Ulterior, în jurul orei 11.00, la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, căruia victima i-a înmânat peste 45.000 de lei.

În urma cercetărilor și activităților investigativ-operative, polițiștii au depistat, în doar câteva ore, în zona comiterii faptei, două persoane, un bărbat, de 20 de ani și o femeie, în vârstă de 24 de ani, având asupra lor suma de 50.400 de lei, a cărei proveniență nu a putut fi justificată.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Ulterior bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar femeia a fost plasată în control judiciar.

Prejudiciul, în valoare de 45.200 de lei, a fost recuperat, în integralitate.

Cercetările sunt continuate de către Secția 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, arată Poliția Capitalei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.