Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Finlandei, Sanaa Marin: 'Europa nu este suficient de puternică pentru a face faţă invaziei ruse în Ucraina'

dw.com
razboi ucraina rusia armata tanc

Premierul finlandez, Sanna Marin, a spus că Europa "nu este suficient de puternică" pentru a înfrunta de una singură invadarea Ucrainei de către Rusia și a trebuit să se bazeze pe sprijinul Statelor Unite, conform BBC, scrie Rador.

În timpul unei vizite în Australia, premierul Finlandei, stat ce aşteaptă aderarea la NATO, a spus că apărarea Europei trebuie întărită. "Trebuie să fiu extrem de sinceră cu dumneavoastră - Europa nu este suficient de puternică acum", a precizat liderul finlandez. "Am avea probleme fără Statele Unite".

SUA este, de departe, cel mai mare furnizor de asistență militară pentru Ucraina. De la începutul războiului, în februarie, Washingtonul a alocat Ucrainei sprijin în valoare de 18,6 miliarde de dolari, conform unui studiu publicat în noiembrie de Camera Comunelor din Marea Britanie.

În discursul său la Lowy Institute din Sydney, Sanaa Marin a adăugat: "Statele Unite au oferit o mulțime de arme, mult sprijin financiar, mult sprijin umanitar Ucrainei, iar Europa nu este, încă, suficient de puternică."

Al doilea mare donator pentru Ucraina este Uniunea Europeană, urmată de Marea Britanie, potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondială, însă contribuțiile lor sunt mai mici decât cele ale SUA.

Având în vedere faptul că stocurile militare ale țărilor europene se epuizează, pe măsură ce acestea aprovizionează Ucraina, doamna Marin a spus că trebuie depuse eforturi mai multe pentru a consolida apărarea europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.