Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa austriacă deplânge meschinăria Guvernului de la Viena față de România: Tu, Austrie meschină, opreşte-te... (Die Presse)

Schengen visa
austria granita border

Obiecţie. Un "veto" împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen pune în pericol buna reputaţie a Austriei în Europa de Est.

Cancelarul federal Karl Nehammer şi ministrul de interne Gerhard Karner s-au pronunţat împotriva aderării la spaţiul Schengen a celor două ţări membre UE România şi Bulgaria şi, astfel, împotriva posibilităţii de a călători în şi din alte ţări UE fără controlul paşapoartelor. Decizia privind extinderea spaţiului Schengen va fi luată la 8 decembrie, în cadrul unei întâlniri a miniştrilor de interne din UE. La acest moment - deocamdată aşa pare - Austria va împiedica prin veto-ul său aderarea celor două ţări. Astfel Viena va renunţa la rolul ei tradiţional ca promotor al integrării Europei de Est în Uniunea Europeană, susține Die Presse preluat de Rador.

Este evident că poziţia cancelarului federal şi a ministrului de interne este motivată doar de teamă, anume teama de a se expune unor atacuri populiste din partea FPÖ (Partidul Libertăţii din Austria), întrucât nu se pot găsi explicaţii raţionale pentru poziţia lor. (...)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.