Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prevederea care ELIMINĂ autorizaţiile de construcţie, DESFIINŢATĂ de şeful Comisiei pentru Cultură: 'Dă undă verde pentru DISTRUGEREA clădirilor istorice...'

http://constructor-case.ro
autorizatie de constructie

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, critică iniţiativa legislativă a PSD prin care se abrogă prevederea conform căreia intervenţiile fără autorizaţie asupra monumentelor istorice constituie infracţiune şi solicită oamenilor de cultură să ia atitudine.

Citeşte şi: Se anunţă dezvăluiri BOMBĂ, în scandalul protocoalelor! SRS: 'Mâine PUBLIC fotografii şi documente...'

"Sub pretextul decongestionării activităţii instanţelor de judecată, parlamentarii PSD au depus o iniţiativă legislativă scandaloasă prin care doresc abrogarea literei a) a articolului 24 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Concret, pesediştii elimină infracţiunile care pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă executarea fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare asupra monumentelor istorice. Adică se pot face orice lucrări, aşa-zise consolidări, indiferent de valoarea lor, pentru toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege - monumente, ansambluri, situri", precizează Gigel Ştirbu, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Liberalul susţine că prin acest proiect "se dă undă verde pentru distrugerea clădirilor istorice" şi face un apel către oamenii din domeniul cultural şi al patrimoniului să ia atitudine.

Citeşte şi: CUTREMUR în fotbalul românesc: Un patron de club, CONDAMNAT la opt ani de închisoare cu executare

"Trag un semnal de alarmă că o astfel de lege reprezintă de fapt undă verde pentru distrugerea clădirilor istorice şi pentru folosirea ulterioară a terenurilor în a deservi unor interese imobiliare ascunse. Fac un apel la toţi oamenii din domeniul cultural şi cel al patrimoniului naţional pentru a lua atitudine faţă de aceste intenţii criminale ale PSD", transmite Gigel Ştirbu.

În opinia sa, propunerea PSD dă liber la distrugerea istoriei. "Intervenţia fără autorizaţie asupra monumentelor istorice nu va mai constitui infracţiune! Să facem toate demersurile necesare şi să ne implicăm pentru ca această iniţiativa parlamentară aberantă să nu devină lege! Frumoasă manieră v-aţi ales, domnilor de la PSD, să celebraţi Centenarul!", conchide preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor.

Mai mulţi parlamentari PSD au depus un proiect de lege prin care elimină din Legea construcţiilor prevederea potrivit căreia intervenţiile fără autorizaţie asupra monumentelor istorice constituie infracţiune, pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Proiectul prevede abrogarea literei a) a articolului 24 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Citeşte şi: 'SĂGEŢI' către Guvern, după scandalul cu salariile din Educaţie: 'Premierul una spune şi alta face. SĂ-ŞI ASUME declaraţiile...'

Propunerea legislativă se află în dezbaterea Senatului, care este primă Cameră sesizată. Camera Deputaţilor este for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.