Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principiile de guvernare ale Partidului Ecologist Român

Cristian Bodea

1. Protejăm România!

"Protejăm România!" înseamnă să punem românii pe primul loc.

Înseamnă o Românie puternică, stabilă, mândră, capabilă să stea pe picioarele ei. O Românie în care să ne dezvoltăm inteligent și prin noi înșine. O Românie în care firmele românilor să prospere, în care românii să aibă locuri de muncă bine plătite și o viață fericită. O Românie în care pensionarii să se simtă recompensați pentru munca lor și să își crească nepoții în liniște. O Românie cu o administrație eficientă, fără birocrație, cu politicieni cinstiți și funcționari binevoitori. O Românie cu păduri întinse, râuri limpezi și aer curat. O Române cu spitale sigure, cu medici dedicați. O Românie cu un învățământ orientat către pregătirea copilului pentru viață, pentru o piață competițională. O Românie cu drumuri moderne, cu trenuri rapide, o atracție turistică pentru întreaga lume. O Românie care să stea în picioare în Europa și să fie o oază de prosperitate.

"Protejăm România!" înseamnă o Românie de care să fim mândri!

 

2. Facilități fiscale

Pentru a-i ajuta pe cei care gândesc și muncesc în România, trebuie să aplicăm o politică de facilitați fiscale. Acordarea subvențiilor stimulează corupția, iar furtul din banii publici trebuie oprit, nu încurajat.

De ce naște subvenția corupție? Pentru că va exista întotdeauna persoana dispusă să ofere spagă pentru a sări rândul sau pentru a i se trece neobservat un criteriu neîndeplinit întocmai, cum va exista mereu câte un funcționar dispus să accepte mita.

Investitorul român este deja sufocat de birocrație si de taxe și nici nu are forța financiară a marilor companii internationale, așa că îi este foarte greu să supraviețuiască pe piață. El trebuie susținut într-un mod inteligent și eficient de către statul roman.

Avem nevoie de protecționism economic, de facilități fiscale acordate românilor care muncesc și gândesc: reduceri de TVA, scutiri de impozite, taxe scăzute, pentru perioada de start a afacerii și în anumite condiții. Pentru că doar așa stimulăm inițiativa inteligentă și recompensăm performanța cinstită. Pentru că doar așa oprim furtul banilor publici de către afaceriști șmecheri și politicieni murdari. Pentru că subvenția naște corupție, pe când facilitățile lasă românii să crească.

Protejăm România ajutând investitorii români!

 

3. Relansarea economică

Economia românească are nevoie de transfuzii de oxigen și de sânge proaspăt. Avem nevoie de investiții în infrastructură. Acesta este singurul mod în care se poate face relansarea economică, ieșirea din criză. Chiar și expertii FMI au început să înțeleagă că austeritatea este moarte clinică.

Statul trebuie să demareze proiecte mari de infrastructură, să pompeze bani în economie. Doar așa vom revitaliza firmele romanești, vom stimula producția internă și vom genera locuri de muncă în țară.

În același timp, trebuie să dublăm salariile. Așa creștem nivelul de trai al românilor, dar încurajăm și consumul. Acești bani vor rămâne în circuitul economic, o parte mergând la firme și o alta întorcându-se la Buget.

Statul român trebuie să facă acest efort financiar pentru a reporni motorul economiei. Cu această infuzie de capital vom readuce la viață companiile romanești și vom oferi românilor o viață mai liniștită.

Protejăm România relansând economia!

 

4. Dezvoltare inteligentă

România va deveni o putere în Europa doar folosindu-și avantajele în mod inteligent! Pentru că o buturugă mică bine plasată răstoarnă întotdeauna carul mare.

Suntem singurul partid care are un proiect de tara: "România - Grânarul Europei!" Agricultura este unul dintre atuurile noastre de bază, un punct forte, și este o zona în care putem excela în lume.

Dacă nu avem destui bani, trebuie să compensăm prin inteligență, să ne folosim de resursele țării, să ne concentrăm investițiile în prelucrarea materiilor prime aici, acasă, creând, astfel, mai multe locuri de muncă și, automat, venituri mai mari la Bugetul statului.

Astfel și rata importurilor se va reduce, iar România, în loc să continue exportul de materie primă, va exporta produsul finit. În plus, vom derula campanii de sensibilizare a consumatorilor pentru a cumpăra produse românești. Vândute aici, produse aici!

Protejăm România dezvoltându-ne inteligent!

 

5. Reîmpădurim România!

Fenomenul tăierilor ilegale este înfricoșător! Conform datelor Inventarului Forestier Național, între 2008 și 2014 s-a recoltat anual o medie de 26,7 milioane metri cubi de lemn. Datele oficiale, ale Institutului Național de Statistică, arată, în schimb, că, în același interval de timp, volumul de masă lemnoasă recoltat și autorizat este de numai 18 milioane metri cubi pe an. Făcând un calcul rapid, rezultă că se taie ilegal încă 8,7 milioane metri cubi pe an. Suntem și cu munții cheliți și cu banii luați.

Stoparea tăierilor ilegale și interzicerea exportului de bușteni pe o perioadă de zece ani, reprezintă doar o parte a luptei noastre pentru un aer curat și păduri intacte. Proiectul meu de lege pentru reîmpădurirea României, depus deja la Parlament, prevede să creștem suprafața împădurită a țării de la 29,5% la 40%. Astfel, până în 2020, vom avea cu 2,5 milioane de hectare de pădure în plus. Acum, avem 7 milioane ha suprafață împădurită, la 40% vom avea 9 milioane ha.

De ce avem nevoie de această lege? România are doar 29,5% suprafață împădurită şi se situează sub media europeană de 32,4%, în condițiile în care optimul ecologic pentru țara noastră este de 40%. Practic, avem cu 25% mai puține păduri decât am avea nevoie pentru a ține poluarea, deșertificarea și inundațiile sub control.

Poluarea este perpetuată de lipsa pădurilor care să transforme dioxidul de carbon în oxigen. Deșertificarea este cauzată de lipsa pădurilor care să fixeze umiditatea în pământ. Inundațiile sunt provocate de lipsa pădurilor care să fixeze solul și să blocheze torentele. Dar ROMSILVA continuă să defrișeze...

Combaterea defrișărilor este o prioritate pentru Partidul Ecologist Român! Trebuie să oprim furtul lemnului și să reconstituim fabrica naturală de oxigen care este pădurea. Nu mai putem admite văduvirea țării de resursele sale naturale și ciuntirea munților pentru interesele unor companii străine. Nu ne mai vindem țara!

Protejăm România, îi redăm pădurea!

 

6. Reducerea birocrației

Ne dorim cu toții un aparat de stat eficient, mai puțina birocrație. Ne dorim să nu mai fim amendați fără să fim avertizați și îndrumați. Ne dorim să nu mai fie nevoie de șpagă pentru a ne rezolva problemele. Ne dorim ca funcționarii să ne servească zâmbind.

Cum obținem asta?

În primul rând, trebuie să reducem numărul ministerelor, sunt 25 acum, au tot crescut in timp, dar ne-ar fi destule și doar 10. Așa scăpăm de o mulțime de secretare și consilieri, majoritatea clientelă de partid, pe salarii mari. Plus mașini scumpe și cheltuieli de protocol.

Apoi, trebuie să comasăm comunele mici, care abia adună destui bani pentru a-și plăti funcționarii, de unde să mai repare și drumuri?

De asemenea, trebuie să reducem hârțogăria! S-au inventat atâtea acte, încât îți trebuie o armată de oameni să le țină evidența. Suntem în era computerizată, se poate face totul mai simplu și, mai ales, online, direct de acasă.

Trebuie să înceteze nebunia cozilor! Românii nu mai pot fi umiliți nopți întregi în fața porților închise pentru a-și rezolva treburile administrative. Cei care conduc instituțiilor Statului trebuie să fie capabili să găsească soluții pentru deservirea eficientă și rapidă a cetățeanului.

Vrem, de asemenea, ca instituțiile de control să își schimbe optica. Să existe și o latură de prevenție. Mai ales, în cazul micilor întreprinzători, a micilor comercianți, sancționarea cu amendă pentru lipsa unui act sau întocmirea lui incorectă le poate bloca activitatea. De aceea, noi, ecologiștii, vrem să se dea AVERTISMENT înainte de AMENDĂ. Cetățeanul trebuie îndrumat, nu biciuit!

Reducând numărul angajaților din administrație și eficientizând formularele, vom avea bani suficienți pentru a da salarii frumoase bugetarilor rămași, astfel încât să ne primească binevoitori la ghișee.

Protejăm România reducând birocrația!

 

7. Învățământ pragmatic

Copiii noștri trebuie educați pentru viață, pentru a face față competiției de pe piața muncii. Avem nevoie de un învățământ pragmatic, care nu se realizează, în niciun caz, încărcând programa școlară. Educația nu înseamnă doar note bune, ci și formarea unui tânăr capabil să se descurce singur la maturitate.

Teoria are rolul ei, dar trebuie transmisă în clasă prin practică. Copilul trebuie îndrumat să gândească singur, să descopere fiecare lecție prin exerciții. Astfel, informația se va fixa mult mai rapid in memoria lui. O imagine face cât o mie de cuvinte, iar practica este cea mai bună învățătură.

Manualele trebuie să fie asigurate de Stat și să fie unitare! Sistemul de ”alternative” a fost inventat pentru sifonarea banilor alocați educației. Ne-am ales deja cu o serie întreagă de aberații în programa școlară, până când mai zăpăcim copiii? Avem o singură istorie, o singură matematică, o singură chimie.

Pentru ca aceste obiective să se realizeze în bune condiții, trebuie să le asigurăm un trai liniștit profesorilor. Dacă vrem atenție și performanță de la ei, trebuie să le dublăm salariile. Așa vor veni la școală cu plăcere, se vor ocupa de copiii noștri cu răbdare și le vor transmite cunoștințele cu pasiune.

Protejăm România pregătindu-ne copii pentru viață!

 

8. Justiție independentă

Vom scăpa de corupție atunci când politicienii vor ști de frica legii, când vor vedea că Justiția este echidistantă, că DNA nu iartă pe nimeni.

De ce nu aleargă toți șoferii cu 200 km/h pe șosele? Pentru că legea le interzice, dar mai ales, pentru că știu că poliția îi va prinde și îi va pedepsi.

Sigur, vor fi mereu ”iresponsabili”, tentați să forteze sistemul, dar existența unui ”polițist al politicii”, despre care românii să știe că se află DOAR de partea legii, va tăia curajul majorității politicienilor de a se îmbogăți din banii Statului. DNA trebuie să funcționeze, trebuie să ancheteze, dar nu pentru a face jocul celor de la Putere!

În completare, Legea răspunderii magistraților este vitală pentru buna funcționare a luptei anticorupție și un echilibru al Justiției. România pierde pe bandă rulantă la CEDO, iar despăgubirile sunt plătite de către Stat din buzunarul nostru, al tuturor românilor. Milioane de euro! Doar o lege de responsabilizare a magistraților poate reduce din erorile judiciare.

De aceea, am depus în Parlament un proiect de lege care obligă Statul ca în termen de 3 luni să achite cetățeanului despăgubirile impuse de instanța europeană. Dar, și să se îndrepte împotriva magistraților responsabili pentru a-și recupera pierderile în maxim 30 de zile. În plus, procurorul și judecătorul care face greșeli repetate va trebui exclus din magistratură, pentru că fie este incompetent, fie este corupt.

Protejăm România asigurând independența Justiției!

content-image

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.