Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD A VOTAT ANTI-JUSTIȚIE

Soluția pentru recredibilizarea Parlamentului României este introducerea votului electronic deschis, rapid și transparent pentru ridicarea imunității parlamentare .

PNL votează "pentru" ridicarea imunității "la vedere".  Solicităm PSD să scoată "de la sertar" proiectul de lege pe care l-am depus alături de colegii mei din PNL pentru urgentarea procedurii de ridicare a imunității parlamentare. L-am depus încă din luna iunie a anului 2014: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14261. Am cerut în acest proiect de lege o procedură rapidă și transparentă pentru ridicarea imunității, nicidecum analiza probelor, care este atributul justiției. Dacă PSD nu ar ține acest proiect blocat de mai bine de un an, și s-ar urgenta această procedură tehnică, ridicarea imunității nu ar mai fi o temă a zilei în mass-media de fiecare dată când Justiția ar face solicitări în acest sens.

PSD A VOTAT ANTI-JUSTIȚIE. Am asistat ieri, cu toții, în cazul votului privind ridicarea imunității deputatului Elena Udrea, la o piesă cruntă de teatru, pusă în scenă de liderii coaliției majoritare.

PNL a tratat cu suspiciune declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia toți deputații PSD vor vota în favoarea cererilor Justiției în acest caz. Pentru PSD, una sunt declarațiile făcute public și cu totul altceva votul în Parlament. Ca de obicei, liderii PSD declară un lucru în fața camerelor de luat vederi, dar aritmetica parlamentară demonstrează contrariul, demonstrează minciuna.

Am văzut, ieri, cum majoritatea parlamentară controlată de PSD a făcut tot posibilul să blocheze solicitările venite din partea Justiției. ”Rezultatul” votului de ieri este un fapt, nu o suspiciune.

Partidul Național Liberal este în minoritate în Parlament. Oricât ne-am dori, nu putem impune cum să voteze majoritatea. Cu toate că este minoritar, Partidul Național Liberal a rămas consecvent conduitei de a nu se opune cererilor Justiției, indiferent de numele sau apartenența politică a persoanei în cauză.

În acest sens, nu ne vom opune reluării procedurilor de vot în cazul Udrea, dacă se va ajunge la concluzia că există această posibilitate.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.