Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD contraatacă în Senat: grupul ALDE + Pro România, 'captiv' în comisii / DOCUMENT

sah

Biroul Permanent al Senatului a decis miercuri retragerea punctului de vedere al Comisiei pentru Regulament în care se dădea undă verde înființării grupului 'Democratia', grup mixt format din senatori ex-ALDE și ex-PSD trecuti la Pro Romania. Comisia urmeaza sa emita un nou punct de vedere.

Comisia de regulament a Senatului are un statut aparte fata de celelalte comisii. Fiecare grup parlamentar are cate un singur reprezentant si, mai important, daca un grup parlamentar are majoritatea senatorilor, Comisia de Regulament nu poate adopta decizii fara acel reprezentant. In cazul de fata, PSD are 69 de senatori, adica majoritatea de 50% plus unu. Astfel, chiar daca PNL-USR-UDMR au 3 voturi in Comisia de Regulament, iar PSD are doar un vot, fara prezenta si/sau acceptul reprezentantului PSD, Comisia de Regulament nu poate sa ia decizii pentru ca reprezentantul PSD poarta in spate majoritatea din Senat si daca s-ar accepta o opinie a celorlalte grupuri atunci nu s-ar respecta raportul de forte din Senat.

Infiintarea grupului 'Democratia' in Senat conteaza in ecuatia motiunii de cenzura: constituirea grupului poate deschide usa negocierilor pentru transferuri de senatori dinspre PSD spre fortele anti-Guvern.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.