Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, după ce patru pacienți au murit pentru că spitalul a rămas fără oxigen: 'Problema este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că se investighează cauza incidentului de la Târgu Cărbuneşti, dar problema oxigenului ”este una reală” şi a apărut în mai multe spitale din lume.

Raed Arafat a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre incidentul de la Târgu Cărbuneşti.

„De data asta a fost problema oxigenului. Iniţial ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocător, ăsta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen (...) Urmează cei care investighează, să vină cu date. Ulterior am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

Acesta a explicat că în România avem două firme principale care livrează la toate spitalele din România şi este o firmă mai mică care livrează la spitalele din zona Bucureşti şi zona limitrofă.

„Aceste companii, dimensionate la ce au avut activitate obişnuită, au crescut recent activitatea lor, dar foarte greu îmi vine să cred că au reuşit să crească capacitatea ca să poată să facă faţă la ce este astăzi”, a mai declarat Raed Arafat.

Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.