Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rambo' din Rusia a fost capturat - Fugarul, dezertor din grupul paramilitar Wagner care luptă în Ucraina, a tras cu o mitralieră în polițiști

politie rusia

Forţe de ordine ruse au arestat miercuri un fugar, în vârstă de 38 de ani, acuzat de rănirea prin împuşcare a unui poliţist rus şi suspectat, potrivit presei ruse, că este un dezertor din grupul paramilitar Wagner care luptă în Ucraina, relatează AFP.

Comitetul rus de anchetă - însărcinat cu principalele investigaţii criminale în Rusia - anunţă într-un comunicat că suspectul, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut în satul Kiselevo, în regiunea Rostov-pe-Don, situată la frontiera cu Ucraina.

Potrivit Comitetului, tânărul este suspectat de faptul că a deschis focul, marţi, cu o mitralieră asupra unor funcţionari din cadrul poliţiei şi de rănirea unuia dintre aceştia în oraşul Novoşahtinsk.

După deschiderea focului a urmat o urmărire de 24 de ore, până la arestare.

Suspectul a fost condamnat în trecut cu privire la ”furt şi spargere”, anunţă Comitetul rus de anchetă.

Publicaţia BAZA - apropaită organelor de securitate ruse - susţine că suspectul tocmai ispăşea o pedeapsă cu privire la ”furt şi spargere” într-o închisoare rusă, dar a fost recrutat de grupul Wagner să lupte în Ucraina.

Însă tânărul ar fi dezertat, potrivit BAZA.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, întrebat despre acest subiect, nu a confirmat şi nici nu a infirmat că suspectul face parte din grup, însă a scris pe reţele de socializare că echipa sa efectuează o ”anchetă”.

Evgheni Prigojin, citat de serviciul său de presă, le mulţumeşte poliţiştilor care l-au arestat pe tânăr, pe care-l compară cu eroul din primul film Rambo - un militar american de elită, traumatizat şi urmărit în pădure de forţe de ordine.

Grupul Wagner este acuzat, în ultimele luni, de recrutatrea a sute de deţinuţi din închisori ruseşti, pentru a-i trimite să lupte în cele mai fierbinţi zone de pe frontul din Ucraina, în schimbul unei reduceri a pedepsei.

La jumătatea lui noiembrie, Evgheni Prigojin a negat orice implicare în execuţia brutală a unui presupus membru al organizaţiei sale, acuzat de dezertare în Ucraina, după ce iniţial a salutat această execuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.