Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan îi SPULBERĂ pe Dan Barna și pe cei 31 de parlamentari USR-PLUS care au REFUZAT să finanțeze schitul românesc de pe muntele Athos

Inquam Photos / Octav Ganea
Rares Bogdan

Plenul Camerei Deputaților a aprobat acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro schitului românesc "Prodromu" de la muntele Athos din Grecia. 31 de voturi au fost împotrivă. Toate voturile contra au fost de la USR PLUS. Printre cei care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos s-au numărat vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Rareș Bogdan (prim-vicepreședintele PNL) a reacționat în termeni duri după ce a citit știrea:  „Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor?”, se întreabă Bogdan pe pagina sa de Facebook.

„Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământul cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos… Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? ...Fără istorie, tradiții, fără inimă suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața!”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

LISTA deputaților USR PLUS care au votat CONTRA

1. Badea Mihai-Alexandru. 2. Barna Ilie Dan. 3. Băltăreţu Viorel. 4. Benga Tudor - Vlad. 5. Berescu Monica-Elena. 6. Bulai Iulian. 7. Buzoianu Diana-Anda. 8. Cambera Oana-Alexandra. 9. Chichirău Cosette-Paula. 10. Ciornei Radu Tudor. 11. Dehelean Silviu. 12. Drulă Cătălin. 13. Fălcoi Nicu. 14. Gheba Daniel-Sorin. 15. Giurgiu Adrian. 16. Hangan Pollyanna-Hanellore. 17. Ichim Cristian-Paul. 18. Ilie Victor. 19. Lupu Andrei-Răzvan. 20. Molnar Radu-Iulian. 21. Neagu Denisa-Elena. 22. Panait Radu. 23. Poliţeanu Mihai-Laurenţi. 24. Pop Rareş Tudor. 25. Rizea Cristina Camelia. 26. Sas Lóránt-Zoltan. 27. Seidler Cristian-Gabriel. 28. Teniţă Dragoş-Cătălin. 29. Tulbure Simina-Geanina-Daniela. 30. Ungureanu Emanuel-Dumitru. 31. Wiener Adrian

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Nici măcar Nicolae Ceaușescu nu a făcut așa ceva

Interesant este faptul că fostul lider comunist a efectuat o vizită de lucru în Grecia, moment în care ambasadorul român de la acea vreme, Ion Brad, a organizat o întâlnire între Nicolae Ceaușescu și un grup de călugări. Aceștia îi cereau lui Nicolace Ceaușescu să aprobe „sânge proaspăt” din România pe Muntele Athos, după cum arată Ion Brad în articolele sale, reluate apoi în volumele Ambasador la Atena. În traducere liberă să fie trimiși călugări tineri, deoarece grupul din acel moment era tare îmbătrânit și exista riscul ca mănăstirile românești să dispară de pe Muntele Athos. Nicolae Ceaușescu a acceptat cererea călugărilor (plus alte cereri pentru diverse obiecte), iar continuitatea pe Sfântul Munte a fost asigurată în acest sens.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, în calitate de for decizional, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 960.000 euro (echivalentul în lei) schitului românesc "Prodromu" de la muntele Athos, Grecia. S-au înregistrat 258 de voturi "pentru", 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat. Toate voturile contra au fost de la USR PLUS. Printre cei care au votat împotriva finanțării schitului românesc de la muntele Athos s-au numărat vicepremierul Dan Barna și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.