Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul României la OMS anunță că Sezonul gripal ar putea începe mai târziu

www.europafm.ro
rafila

Anunț important făcut de reprezentantul României la OMS. Anul acesta sezonul gripal ar putea începe mai târziu, este de părere profesorul Rafila, care susține că fenomenul a apărut datorită măsurilor luate peste tot în lume împotriva Covid-19, conform Mediafax.

Coronavirusul are şi o parte bună, deoarece sezonul gripal în emisfera sudică apare atunci când în emisfera nordică este vară.

Citește și: NICICUM nu e bine: Consiliul Național al Elevilor a LUAT FOC după ce Guvernul a anunțat că AMÂNĂ revenirea în școli pentru 1 octombrie

Anul acesta însă, în sezonul gripal din emisfera sudică, circulaţia virusului care provoacă gripa a fost anul acesta de 500 de ori mai mică decât în anii trecuţi, fapt care îl face pe profesorul Rafila să îţi spună că anul acesta sezonul gripal ar putea începe în România mai tâziu, posibil chiar în decembrie.

Expertul spune că acest fenomen a apărut datorită măsurilor care s-au luat în lume împotriva corononavirusului, lucru care a dus la limitarea răspândirii gripei.

„Ăsta este un lucru foarte bun pentru că, pe de o parte permite o bună pregătire a sezonului gripal, vaccinul se poate administra în integralitate, până la debutul sezonului, şi nu ne vom găsi în situaţia în care să facem campanie de vaccinare în plin sezon gripal", spune prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Asta nu înseamnă însă că oamenii nu trebuie să se vaccineze antigripal. În acest fel se protejează și îi protejează şi pe medici, pentru că vor avea de îngrijit mult mai puţine cazuri de complicaţii date de gripă.

„Nu are niciun fel de conotaţie de descurajare a vaccinării, dimpotrivă, trebuie să fim precauţi şi să înţelegem că doar avem poate ceva mai mult timp la dispoziţie, să ne pregătim", declară Prof. Dr. Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.