Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Democrată Congo a început o campanie de vaccinare a populaţiei împotriva Ebola pentru a stopa un focar apărut în Mbdandaka

Agerpres
Ebola medici

Republica Democrată Congo a început o campanie de vaccinare a populaţiei împotriva Ebola pentru a stopa un focar apărut în Mbdandaka, un oraş din nord-vestul ţării, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, citat de Agerpres.

Două persoane au murit până acum din cauza Ebola în acest oraş cu peste 1 milion de locuitori, care locuiesc în proximitatea imediată a centrelor care asigură legături rutiere, pe apă şi aeriene cu capitala ţării, Kinshasa.

Primul deces s-a produs pe 21 aprilie, iar cel de-al doilea pe 26 aprilie, făcând ca această ţară din centrul Africii să se confrunte cu cel de-al 14-lea focar de Ebola din istoria sa recentă.

Aproximativ 200 de doze de vaccin rVSV-ZEBOV Ebola au fost trimise la Mbandaka din Goma, un oraş din estul ţării, iar alte doze vor fi expediate în zilele următoare, a precizat OMS într-un comunicat.

Până acum, 233 de persoane care au intrat în contact cu cele două victime au fost identificate şi sunt monitorizate de autorităţile congoleze.

Trei echipe de vaccinare se află deja pe teren şi se vor concentra pe imunizarea persoanelor din categoriile de mare risc.

Pădurile ecuatoriale din R.D. Congo sunt un rezervor natural pentru virusul Ebola, care a fost descoperit în apropiere de râul Ebola în nordul acestei ţări, în anul 1976.

Ţara africană s-a confruntat până de curând cu 13 focare de Ebola, inclusiv cu o epidemie în regiunea sa estică în perioada 2018-2020, care a ucis aproape 2.300 de oameni, al doilea bilanţ ca gravitate din istoria acestei febre hemoragice.

Cel mai recent focar a fost stins în decembrie 2020 şi a provocat şase decese. Oraşul Mbandaka, capitala provinciei Equateur, s-a confruntat la rândul său cu focare de Ebola în 2018 şi 2020.

Testele genetice au arătat că actualul focar reprezintă un nou "eveniment de propagare", ceea ce înseamnă că virusul a fost mai degrabă transmis de animale infectate decât să fi fost asociat cu focarele umane precedente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.