Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REVOLTĂTOR Cireşe tratate cu substanţe toxice, de vânzare în supermarket. Ce spune ANPC

cirese

Cireşe din Turcia tratate cu substanţe toxice, însoţite de recomandarea de a nu le fi consumată coaja, vândute în hipermarket. Paul Anghel (ANPC) aminteşte că utilizarea acestor substanţe este interzisă în UE. Cireşe din Turcia tratate cu Imazalil şi Thiabendazon, substanţe considerate toxice, însoţite de recomandarea de a nu le fi consumată coaja, sunt puse în vânzare în România. Directorul general în ANPC Paul Anghel reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta ficatul şi rinichii, anunţă News.ro.

Imaginea a fost distribuită pe Facebook de un utilizator care afirmă că a cumpărat fructele dintr-un hipermarket.

"Legislaţia Uniunii Europene interzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură", afirmă directorul general al ANPC Paul Anghel.

El  precizează că produsele tratate cu aceste substanţe nu au gust sau aspect modificate dar avertizează că în cazul consumului sunt afectaţi ficatul şi rinichii.

De altfel directorul ANPC Paul Anghel a mai avertizat cu privire la fructele tratate cu cele două substanţe, în noiembrie anul trecut el atrăgând atenţia asupra citricelor.

Citeşte şi: ANCHETĂ internă, dispusă de IGPR la IPJ Ialomiţa, după jafurile de la Sineşti. 8 poliţişti, cercetaţi în frunte cu şeful lor

"Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă", afirma atunci Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care era menţionată substanţa.

Şi atunci prezenta riscul consumului unui astfel de fructe şi preciza că "intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite" şi că acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.