Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România a demonstrat în 6 săptămâni că se poate transforma într-o 'contactless economy', susține Sergiu Manea

pixabay.com
diverse, economie, calcule

România a demonstrat, în şase săptămâni, că se poate transforma într-o "contactless economy", a declarat, joi, preşedinte executiv al BCR, Sergiu Manea, în cadrul unei conferinţe pe tema situaţiei IMM-urilor după ieşirea din criză.

"Crizele, de obicei, atunci când se întâmplă, expun diferenţa de orientare şi apetit tehnologic între diferitele ţări. Cu cât suntem mai orientaţi în a administra următoarele 24 de ore, cu atât avem riscul să nu putem să luăm trenurile foarte mari, pe care suntem obligaţi să le luăm, pentru că acestea vot ajuta construcţia unei economii sustenabile. Aici mă refer la contactless economy, unde România a demonstrat, în 6 săptămâni, că se poate transforma într-o contactless economy, acolo unde există cerere; la biotehnologie, 3D printing şi manufacturing, robotizare, automatizare, machine learning şi aşa mai departe. Cred că avem obligaţia să ne uităm foarte mult în direcţia asta, şi aici nu e vorba numai de bani, ci de crearea unui mediu antreprenorial care să includă institutele de cercetare şi universităţile, avem o şansă enormă să ne ridicăm în zona de cercetare şi inovare", a afirmat Sergiu Manea, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Pe de altă parte, preşedintele executiv al BCR a cerut ca programul "Romania Tech Nation" să devină o strategie asumată în lupta împotriva efectelor crizei sanitare şi de construcţie a unei economii reziliente.

"Toţi actorii de la masă - antreprenori, ministere respectiv policymakeri, bănci, fonduri de investiţii, să încercăm să completăm acest sistem antreprenorial cu două lucruri importante: furnizorii de capital - incubatoare, acceleratoare, fonduri de capital, fonduri ale statului român orientate în această direcţie. Iar aici o să zic cuvântul magic, vă rog să nu vă supăraţi: 'Romania Tech Nation' să devină o strategie asumată inclusiv în lupta împotriva efectelor crizei sanitare şi de construcţie a unei economii reziliente pe termen mediu şi lung. Şi aici bineînţeles că e o componentă de educaţie foarte importantă, iar educaţie nu înseamnă că băncile predau management financiar antreprenorilor, dar înseamnă şi că antreprenorii, între alţii, predau lecţii de antreprenoriat băncilor", a menţionat Sergiu Manea.

Programul "Romania Tech Nation", propus în 2019 de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, are ca obiective impulsionarea ecosistemului de tehnologie şi antreprenoriat pentru dezvoltarea României, prezentarea proiectelor transformaţionale derulate de către reprezentanţii ecosistemului local de tehnologie şi furnizarea de know-how pentru studenţi şi viitori antreprenori.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

Programul "Romania Tech Nation" îşi propune să contribuie la atingerea până în 2025 a următoarelor ţinte: educaţia digitală a unui milion de elevi, 30% smart jobs, înfiinţarea a 5.000 de afaceri digitale/an şi transformare digitală în 6 din 10 IMM-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.