Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - România ajută India, ţară care a depăşit 18 milioane de cazuri de COVID-19: Un avion militar cu echipamente medicale a aterizat la New Delhi

spartan ok

Echipamente medicale trimise Indiei de România, în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus aflate în stare gravă, au ajuns la New Delhi, a informat, vineri, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Avionul Forţelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat vineri dimineaţă la orele 3,45, ora României, la New Delhi", precizează DSU într-un comunicat.

Ajutorul trimis de către România Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 l, 80 concentratoare de oxigen de 5 l şi 19 l şi 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflaţi în stare gravă, spune sursa citată.

Potrivit DSU, echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienţilor grav afectaţi de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donaţii ale societăţii civile, după cum urmează: eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundaţia pentru SMURD.

Numărul total al cazurilor de Covid-19 din India a depăşit joi 18 milioane, după un nou nivel record al cazurilor zilnice, groparii lucrează zi şi noapte pentru a îngropa victime, în timp ce alte sute sunt incinerate în parcuri şi parcări, relatează Reuters.

India a raportat joi 379.257 de noi infecţii şi 3.645 de decese, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Numărul victimelor raportate pentru într-o singură zi este cel mai mare de la declanşarea pandemiei.

A doua cea mai populată ţară din lume este într-o criză profundă, spitalele şi morgile fiind suprasolicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.