Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia contestă condiția lui Zelenski privind reluarea negocierilor: 'Ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică'

Twitter
Rusia steag

Ucraina se va așeza la masa negocierilor cu Rusia după ce își va recupera teritoriile pierdute de la 24 februarie, când a început invazia rusă, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat televiziunii publice japoneze (mai multe aici).

Rusia, pe de altă parte, susține că prezentarea de către Ucraina a condițiilor pentru reluarea negocierilor pune sub semnul întrebării sinceritatea dorinței Kievului de a găsi o soluție pașnică, a declarat miercuri viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko.

„Nu este deloc posibil să evaluăm această afirmație ca fiind constructivă. Aș dori să vă reamintesc că Ucraina a participat activ la negocieri încă din prima zi a operațiunii speciale și nu a stabilit nicio condiție", a declarat Rudenko reporterilor, comentând cuvintele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Interfax. "Dacă acum stabilește condiții, ne face să ne îndoim de sinceritatea dorinței lor de a găsi o soluție pașnică", a adăugat el.

Henry Kissinger, fost secretar de stat american, afirmă că Ucraina ar trebui să continue negocierile cu Rusia, și, eventual, să cedeze teritoriile cerute de Moscova, dacă vrea să obțină pacea pe teritoriul său. Pe lângă asta, Kissinger spune că Occidentul ar trebui să renunțe la politica agresivă îndreptată împotriva Rusiei, parte a Europei de mai bine de patru secole.

Prezent la Forumul Economic de la Davos, fostul secretar de stat american Henry Kissinger afirmă că Ucraina trebuie să continue negocierile, „înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.