Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a găsit originalul: Un tablou inedit semnat Eugene Delacroix, descoperit întâmplător într-un apartament din Paris

O pariziancă a descoperit, după expertiză, că un tablou care se afla de mai mulţi ani în biroul ei era un autentic Delacroix. După 19 iunie, uleiul pe pânză a fost expus în galeria Mendes din Paris, potrivit Le Figaro, potrivit news.ro.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Potrivit France 3, pânza tocmai a fost vândută unui mare muzeu american. I s-a pierdut urma din 1963. "Studiu pentru femei din Alger", un tablou al pictorului Eugène Delacroix, se afla într-un aprtament parizian. "A fost un tablou pe care l-am înrămat şi pe care îl aveam în birou. Îl iubesc mult (...) este un tablou care m-a provocat întotdeauna", a povestit proprietara la France 3.

Vizitând retrospectiva Delacroix de la Luvru în 2018, proprietara a fost surprinsă de asemănarea unei pânze a maestrului cu cea din apartamentul ei. A decis să-i facă expertiza la proprietarul galeriei Philippe Mendes. El a recunoscut imediat stilul pictorului celebrei opere "La Liberté guidant le peuple".

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

După un an şi jumătate de cercetări istorice şi studiu minuţios a operei de către cinci specialişti, între care Virginie Cauchi-Fatiga, i-a fost confirmată intuiţia. Pânza orientalistă, de 46 pe 38 cm, este un studiu care a pregătit celebra lucrare "Femei din Alger" expuse la Luvru.

Pictat în nuanţe şi tuşe luminoase, tabloul înfăţişează o femeie şezând într-o postură lascivă lângă o sclavă de culoare care o priveşte, întorcându-i spatele, în lumina unui sfârşit de după-amiază.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

Fascinat de Orient, Delacroix (1798-1863) a mers în Alger în iunie 1832, după un sejur în Maroc. Pictat către 1833-1834, acest tablou a figurat în colecţia contelui de Mornay, un diplomat pe care artistul l-a însoţit în Africa de Nord. În ianuarie 1850, contele şi-a vândut la licitaţie o parte din colecţie dintre care şapte tablouri de Delacroix. Trei dintre ele sunt expuse în prezent în muzee franceze, la Luvru, la Muzeul Fabre din Montpellier şi la Beaux-Arts din Rouen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.