Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul 5: Vanghelie sau Raețchi

În aceste zile am putut afla candidații care rămân în cursă pentru alegerile locale. Perioada de contestații a trecut, avem deja o imagine clară a tabloului politic.

În sectorul 5, avem o situație specială. PMP, USB și M10 nu au candidați pentru fotoliul de primar. ALDE nu participă cu listă de consilieri, aceasta fiind invalidată. Astfel, partidele mici nu au reușit să intre în cursă, iar acest lucru va duce la o fragmentare mult mai mică a votului.

Conform sondajelor recente, Vanghelie este cel care conduce în acest moment în preferințele alegătorilor. După 15 ani de mandat, primarul suspendat reușește să păstreze un electorat captiv cu care poate, teoretic, să câștige un nou mandat. Ce ar putea face Vanghelie în următorii 4 ani? Greu de zis. În cazul în care ar obține un nou mandat, el nu va putea exercita atribuțiile fiind pus sub control judiciar, având o prevedere expresă prin care i se interzice accesul în primărie. Aceasta este însă o altă discuție.

La acest moment, Vanghelie are între 30 și 33 de procente. Contracandidatul său, Ovidiu Raetchi (PNL) se situează în jurul cifrei de 25%. La prima vedere, ai putea spune că Vanghelie câștigă detașat.

Lucrurile s-au schimbat, după invalidarea candidaților partidelor mici: PMP, USB, M10. Există aici un bazin de aproximativ 10% care poate fi captat de candidatul liberal. Teoretic, votanții acestor partide nu ar vota absolut deloc un candidat de genul lui Vanghelie.

Așadar, pe partea dreaptă, în sectorul 5, avem o fărâmițare mai mică a votului, în schimb, pe partea stângă va exista o confuzie. Electoratul PSD va avea de optat între candidatul oficial al social democraților și fostul președinte al organizației PSD București.

Lupta s-a polarizat între Vanghelie și Raețchi. Vanghelie nu mai are spațiu de creștere în preferințele electoratului. Raețchi are un bazin favorabil pe care poate crește, dacă va reuși să îi convingă să vină la vot.

Va fi una dintre cele mai interesante lupte din punct de vedere electoral. La finalul campaniei vom putea vedea ce va conta pentru votanții din 5: schimbarea sau menținerea în funcție a unui om care a condus timp de 15 ani sectorul.

Articol publicat și pe PoliticScan.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.