Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEMNAL de ALARMĂ tras de un medic militar: definiția de caz pe COVID-19 TREBUIE schimbată, boala nu poate fi depistată la unii pacienți

Facebook
medic doctor spital

Un medic militar din Craiova avertizează că definiția de caz privitoare la simptomatologia de coronavirus trebuie să fie schimbată. Medicul primar Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr.Ştefan Odobleja“, din Craiova, a explicat că pe baza actulei definiții de boală, mulți pacienți nu pot fi diagnosticați, pentru că nu au simptomele anunțate de specialiști, asta deși au virusul.

Citește și: Ion Cristoiu TOACĂ conducerea PSD: Care e DIFERENȚA dintre CPN-ul lui Marcel Ciolacu și CEX-ul lui Liviu Dragnea?

 

Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confruntă cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate" apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înteleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse..fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică. Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia in oxigen 98%! Fără comorbidităţi!", a scris medicul craiovean pe  o rețea de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.