Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi ideale pentru datornici: Ce trebuie să faci dacă eşti dat în judecată

lei

Sfaturi ideale pentru datornicii de la bănci. Sute de firme se confruntă lună de lună cu datorii pe care nu reușesc să le plătească. Dacă nu își plătești o factură la timp, riști să fii dat în judecată și să-ți fie cerută insolvența în instanță. Avocații vă sfătuiesc ce trebuie să faceți.

Citeşte şi: Vicepremierul lui Cioloş caută răspunsuri pe net: Se va mări sau nu salariul minim

Dacă firma dvs se confruntă cu o astfel de situație, aveți 10 zile la dispoziție să contestați în instanță sau să recunoașteți starea de insolvență. Din acest moment, puteți cere judecătorului să-i oblige astfel pe creditori, pe cel care v-a dat în judecată, să plătească o cauțiune de cel mult 10% din valoarea creanțelor. Așadar, iată că o cauțiune poate fi plătită nu doar de persoane acuzate de diverse infracțiuni pentru a scăpa de arest, ci și de firme.

Cauţiunea va fi restituită creditorilor, dacă cererea lor va fi admisă. Dacă cererea va fi respinsă, cauţiunea va fi folosită pentru a acoperi pagubele suferite de debitori. Dacă nu este depusă în termen cauţiunea, cererea va fi respinsă. Exista situatii in practica, in care foarte multe societati, care au calitatea de creditoare fata de alte societati , care au calitatea de debitoare, solicita cu rea credinta insolventa societatii debitoare, desi societatea creditoare isi poate recupara creanta print-un litigiu comercial.

Citeşte şi: Primele declaraţii ale lui Gigi Neţoiu după eliberare: 'Am fost la un pas de moarte'

Astfel, debitorul poate solicita instantei sa dispuna obligarea creditorului la consemnarea unei cautiuni de 10% din valoarea creantei solicitate. "Parerea mea este că, atunci când creditorul solicită instanței deschiderea procedurii insolventei, debitorul, în termen de 10 zile, este bine sa conteste starea de insolventa prin formularea unei contestații, solicitând totodata instantei de judecată să-l oblige pe creditor la plata unei cauțiuni." a declarat avocata Mihaela Florea pentru puterea.

Citeşte şi: Socant. Care este cel mai cautat cadou de Craciun in SUA / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.