Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria, idealul pacifistului occidental

Stîngiștii și pacifiștii din lumea întreagă ar trebui să se decidă. E bine ca Occidentul să intervină în zonele de conflict împotriva grupărilor genocidare și a statelor teroriste? Sau nu e bine? ”Moare lumea în Siria!!!” Păi și de ce nu se duc Chomsky, Jane Fonda și hipsterii s-o salveze? De ce nu se duce bunul Putin? De ce nu se duc chinezii, cubanezii, venezuelenii sau alte popoare de treabă? De ce nu se duc niște protestatari cu flori și biciclete să le arunce în tancurile și mortierele rusești? Că doar n-or trimite americanii criminali odioși ca Chris Kyle, Marines, Delta Force, US Army, Navy și alți ucigași. E bine sau nu e bine să trimită americanii și NATO aviație și trupe la sol?

Siria chiar nu le poate fi reproșată americanilor. E un război între două tabere ”pozitive”, bune, tovărășești care extermină populație civilă. Assad, susținut de Rusia și China, și ISIS, susținuți de niște teroriști de treabă care au scăpat de Infernul Guantanamo și care luptă pentru țara, religia, cultura, capra, rîul, ramul și nevoile lor. Niște buni sălbatici care refuză dictatura hypermarketului și idealul uman al fetelor de la Victoria's Secret.

Siria e idealul pacifistului mondial. Acolo n-a intervenit criminalul american. Deci mai bine de atît nu poate fi. Acolo se bat două tabere antioccidentale, de treabă și cu arme rusești. Și totuși de ce mor sute de mii de oameni și avem milioane de refugiați?

Și dacă musulmanii ucid de nevoie, de ce ne supărăm cînd își fac nevoile și în altă parte decît în New York, Washington, Madrid, Londra sau Paris?

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.