Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Smartphone față în față cu badminister Teodorovici

Ce vă doriti? O aplicație pentru plata rapidă a taxelor la stat sau o aplicație pentru loteria bonurilor fiscale? Ministrul de finanțe Teodorovici a ales prost a doua variantă. Prioritară este aplicația pe calculator și pe telefon pentru plata rapidă a taxelor de către cei care doresc să apeleze la acest mecanism de plată on-line, infinit mai util decât aplicația pentru loteria bonurilor fiscale.

Prima extragerea a Loteriei bonurilor fiscale din luna aprilie a fost un adevărat fiasco. A doua extragere, din luna mai, a lipsit complet, ilegal, deși art. 2 alin 1 prevede explicit organizarea lunară a loteriei bonurilor fiscale. A treia loterie limitează numărul câștigătorilor și este însoțită de încă o declarație aiuritoare a ministrului Teodorovici, "inventiv" din fire cum îl cunoaștem si cu drag de smartphone-uri ca mijloc de reducere a numărului de câștigători.

Domnule ministru, știați că doar 20% dintre români au folosit telefoane mobile și smartphonuri în anul 2014, conform INSSE? Probabil că da. Altfel nu îmi imaginez cum ați fi putut scădea numărul câștigătorilor de la peste 18 mii câți au fost la prima extragere la doar 100.

Citez din "clarviziunea" ministrului Teodorovici: "Sperăm ca până la finalul acestui an să avem acest sistem printr-o aplicație a telefonului pentru a încuraja acest lucru și pentru a crește numărul bonurilor fiscale care intră în această competiție. Adică, într-o lună de zile, toate bonurile să intre în această competiție. Pur și simplu se va poza acest bon și va fi trimis către sistemul central". Aș putea spune că este liniștitoare această veste având în vedere că în Guvernul Ponta lucrurile se schimbă atat de des, peste noapte, încât este foarte posibil să nu-l mai avem pe însuși ministrul Teodorovici la butoane. Sau e un nou proiect de stat cu dedicație pentru Ghiță?

Acțiunile ministrului Teodorovici alături de cele ale colegului său mai abil în minciuni Ponta nu fac decât să creeze circ și să distragă atenția romanilor de la lucrurile cu adevărat importante, așa cum este de pildă scurtarea timpului petrecut de contribuabil la ghișeele fiscale sau execuția bugetară deficitară, în care investițiile publice și veniturile nefiscale colectate de la regiile autonome și companiile de stat se prăbușesc.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.