Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ | Se preconizează un DEZASTRU de proporții: managerii companiilor estimează o evoluţie 'foarte defavorabilă' a mediului economic

youtube
criza economica, economie

Peste jumătate dintre managerii companiilor din România (58%) estimează că, în următoarele luni, lucrurile vor evolua foarte defavorabil în mediul economic, iar 44% dintre aceştia susţin că perioada de recuperare a impactului actual al pandemiei în economie va fi de 12 - 24 de luni, relevă un sondaj, publicat marţi, informează Agerpres.

În acest context, cercetarea realizată de Valoria arată că 78% dintre companii apreciază că situaţia generată de pandemie în România este una critică şi foarte critică.

În plus, managerii a 58% dintre cele 305 de companii respondente spun că, în următoarele luni, în mediul economic din România lucrurile vor evolua foarte defavorabil, 31% afirmă că vor evolua oarecum defavorabil, iar 11% au răspuns "nici favorabil, nici defavorabil". Mai mult, 39% dintre companiile respondente estimează că perioada de recuperare a impactului actual al pandemiei în economie va fi de 9 - 12 luni, 44% estimează că va fi de 12 - 24 de luni, iar 17% consideră că perioada de recuperare va fi de 24 - 36 luni.

Respondenţii consideră că în Top 3 al celor mai importante competenţe pe care echipa de management trebuie să le stăpânească în acest moment se află: managementul schimbării (88%), conducerea şi motivarea echipei prin valori (63%) şi tehnici de neutralizare a sabotorilor eficienţei (38%).

"Digitalizarea forţată de contextul pandemic este un proces care nu s-a încheiat şi probabil nu se va încheia prea curând. Pentru companii nu este suficient să mute procesele în cloud, să se asigure că au un sistem CRM şi/sau ERP performant, sau să apeleze la diverse soluţii SaaS sau IaaS. E obligatoriu să instruiască şi oameni care să le folosească. Chiar si cu chestiunea tehnică adresată, rămân necesare dezvoltarea abilităţilor de luarea deciziilor, project management, gestionarea oamenilor în acest nou context. Angajaţii la rândul lor au de acceptat schimbarea şi să-şi actualizeze cunoştinţele pentru lucrul eficient şi sustenabil de acasă şi de la birou", se arată în rezultatele sondajului.

Potrivit sursei citate, aptitudinile considerate relevante de companiile respondente pentru echipele lor sunt şi pentru care fac training sunt: comunicarea eficientă (75%), mecanismele auto-motivaţiei (71%), feeback şi feedforward în mediul online (38%).

Sondajul Valoria măsoară percepţia managerilor asupra temelor de interes, formatului, duratei, preţului cursurilor pentru instruirea angajaţilor şi echipei de management. Sondajul are la bază un chestionar care analizează percepţiile a 305 de manageri provenind din companii cu activitate în zece industrii.

Chestionarul a fost aplicat în luna septembrie 2021, iar dintre respondenţi, 12% provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, 10% din companii cu afaceri între 50 şi 100 milioane de euro, 13% cu cifra de afaceri între 10 şi 50 milioane de euro, 25% cu cifra de afaceri în ecartul 2 - 10 milioane de euro şi 40% sub două milioane de euro cifră de afaceri.

De asemenea, 44% dintre respondenţi au funcţia de CEO/preşedinte/director general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.