Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spre deosebire de liderii europeni, susţinătorii Brexitului şi ai lui Trump au o viziune

constitutional-change.com
italia

Ministrul de finanţe al Italiei, Pier Carlo Padoan, a criticat făţiş UE, afirmând că 'problema Europei este Europa' şi îndemnându-o 'să ia în serios populismul', informează miercuri AFP. 'Provocarea pe care o reprezintă susţinătorii Brexitului şi ai lui Donald Trump este că ei au o viziune, fie că suntem sau nu de acord cu aceasta. În schimb, noi în Europa nu avem' (o viziune), a subliniat ministrul italian, în timpul unei dezbateri în cadrul World Economic Forum (WEF) cu privire la modul în care elitele pot stabili din nou legături cu clasele de mijloc.

'Sunt îngrijorat pentru că Europa nu are strategie pentru a face faţă noii feţe a mondializării. Ea nu face decât să reacţioneze', a spus Padoan, care a mers şi mai departe afirmând că 'problema Europei este Europa'. În acest context, ministrul italian a îndemnat UE 'să ia populismul în serios'.

'Cei care votează pentru idei populiste nu sunt toţi răi. În numeroase cazuri, aceştia sunt persoane bune, cetăţeni buni, care au preocupări reale legate de viitorul copiilor lor, locul de muncă sau securitatea lor', a explicat el.

Italia este una dintre ţările fondatoare ale UE şi semnatară a Tratatului de la Roma din 1957. Comisia Europeană i-a trimis marţi o scrisoare Romei pentru a-i cere, sub ameninţarea unei proceduri de infringement, să-şi revizuiască bugetul pentru 2017, care necesită un efort pentru reducerea cheltuielilor cu 3,4 miliarde de euro, adică 0,2% din PIB-ul său.

Roma, care trebuie să-i dea un răspuns Comisiei Europene înainte de 1 februarie, a adoptat pentru 2017 un buget ce prevede un deficit bugetar în creştere cu 2,3% din PIB, nivel mult mai mare decât cel de 1,8% cerut iniţial de Bruxelles, în condiţiile în care datoria publică a Italiei, de 133% din PIB în 2016, este a doua cea mai mare din UE. Italia invocă circumstanţe excepţionale, în special cutremurele care au avut loc în peninsulă şi valul masiv de imigranţi pe care trebuie să-l gestioneze, conform Agerpres.

Guvernul de la Roma estimează necesar să susţină creşterea fragilă a Italiei. 'Cel mai bun mijloc de a scădea datoria este creşterea (economică), prin urmare creşterea este prioritară pentru guvern', a subliniat luni Padoan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.