Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STIRIPESURSE.RO, în Top 3 cele mai citite surse de știri online din România, potrivit Digital News Report 2023

stiripesurse.ro afla primul

STIRIPESURSE.RO este între primele trei surse de știri online din România, potrivit Digital News Report 2023, un studiu realizat de Reuters Institute de la Universitatea Oxford. Studiul a fost lansat miercuri, 14 iunie, de echipa de cercetare a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Potrivit studiului, stirileprotv.ro, Digi24.ro și stiripesurse.ro sunt sursele de știri cele mai accesate, urmate de libertatea.ro, ziare.com, adevarul.ro, mediafax.ro, rtv.net, antena3.ro, hotnews.ro.

content-image

În privința încredererii în bradurile media, STIRIPESURSE.RO se află la 51% încredere, în condițiile în care încrederea generală în presă a scăzul la cel mai mic nivel din ultimii 7 ani, potrivit raportului.

content-image

Rezultatele din acest an ale Digital News Report arată că numai 32% din membrii audiențelor digitale au încredere în redacțiile românești. Șapte din zece persoane (69%) evită în mod activ informațiile de presă, deseori, câteodată sau ocazional. Cele mai evitate sunt știrile de interes public major, inclusiv știrile despre războiul de la granița României (38% dintre persoanele cu un comportament activ de evitare), știrile despre discriminare și drepturi civile (36%) și știrile politice (31%).

„Audiențele digitale din România se deconectează, din ce în ce mai des, de la informația de interes public și de la materialele de presă, inclusiv când este vorba despre războiul din Ucraina. Încrederea redusă, atât în presă în general, cât și pentru cele mai multe branduri de media, are câteva cauze cronice: propaganda de partid pe bani publici, investigații blocate, campanii de discreditare a jurnaliștilor și accesul dificil la informațiile de interes public”, afirmă Raluca Radu, coordonator al echipei DNR România și director al Departamentului de Jurnalism din FJSC, UB.

În România, studiul a fost făcut prin intermediul unui chestionar online, distribuit în perioada ianuarie-februarie 2023, pe un eșantion de 2107 persoane. Pentru prima dată, acest eșantion este reprezentativ pentru audiențele digitale din România nu numai din punctul de vedere al vârstei, al genului și al regiunii, ci și din punctul de vedere al nivelului de educație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.