Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

STUDIU: Suferinţele afectează inima în acelaşi mod ca un atac de cord

inima

Stresul emoţional sever poate provoca o afecţiune cardiacă care se manifestă ca un atac de cord, au descoperit cercetătorii. În timpul unui atac, muşchiul inimii slăbeşte atât de mult încât nu îşi mai poate exercita funcţiile.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Liberalii cer declaraţie COMUNĂ a Parlamentului pe mesajul Departamentului de Stat al SUA

Cardiomiopatia Tako-tsubo - sau "sindromul inimii frânte" – afectează cel puţin 3.000 de persoane doar în Marea Britanie. De obicei,este declanşat de evenimente traumatice din viaţă, cum ar fi o suferinţă din dragoste.

În timp ce cercetările anterioare sugerau că daunele cauzate sunt temporare, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Aberdeen au descoperit acum că efectele pot fi permanente, ca după un atac de cord.

În cadrul studiului, care a fost finanţat de British Heart Foundation (BHF), echipa de medici a examinat, timp de doi ani, cu ajutorul ultrasunetelor şi RMN-ului, 37 de pacienţi care sufereau de această afecţiune.

Rezultatele au fost uimitoare. Specialiştii au reuşit să demonstreze că pacienţii păstrează la nivelul ţesutului muscular al inimii leziuni netratabile.

Citeşte şi: Palatul Victoria, luat cu ASALT de protestatari. Sute de angajaţi ai APIA, manifestaţie înaintea şedinţei de guvern

Potrivit unui alt studiu realizat de Harvard Medical School, mai mult de 90% dintre cazurile raportate de se întâlnesc la femei cu vârste cuprinse între 58 şi 75 de ani.

,,Takotsubo este o boală devastatoare care poate să lovească brusc oameni sănătoşi", a explicat profesorul Jeremy Pearson.

,,Am crezut odată că efectele acestei boli sunt temporare, dar acum înţelegem că le poate schimba oamenilor tot cursul vieţii", a adăugat acesta.

În prezent, nu există un tratament pe termen lung pentru pacienţi, deoarece se credea că aceştia se pot recupera complet, chiar şi fără prea mult efort.

Această nouă cercetare arată însă că există efecte pe termen lung asupra sănătăţii inimii, aşa că cei diagnosticaţi vor avea nevoie de un tratament similar cu al pacienţilor care se luptă cu insuficienţa cardiacă.

Citeşte şi: Parlamentarii sar în AJUTORUL românilor cu credite! Lege pentru cei care nu-şi mai pot plăti ratele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.