Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA joacă politic la Jocurile Olimpice de la Beijing: oficialii vor boicota competiția sportivă (presă)

sua china

Administrația Biden este așteptată să anunțe în această săptămână că oficialii guvernamentali americani nu vor participa la Jocurile Olimpice din 2022 de la Beijing, a relatat duminică CNN, citat de Reuters, informează Mediafax.

Președintele american Joe Biden a declarat luna trecută că ia în considerare un astfel de boicot diplomatic pentru a protesta față de situația drepturilor omului din China, inclusiv față de ceea ce Washingtonul consideră a fi un genocid împotriva minorităților musulmane. Administrația a fost presată de activiști și membri ai Congresului să nu participe la jocuri.

Casa Albă a refuzat să comenteze duminică informația furnizată de CNN. Patru surse care sunt la curent cu politica administrației americane au declarat anterior pentru Reuters că există un consens tot mai mare în cadrul Casei Albe pentru a ține oficialii americani departe de Jocurile Olimpice de la Beijing.

CNN a precizat că boicotul oficialilor SUA nu înseamnă totodată și împiedica sportivilor americani să concureze la jocuri.

Solicitat de Reuters să dea detalii despre informațiile din presă, Departamentul de Stat american nu a răspuns până duminică seara la întrebările legate de această posibilă decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.