Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TAP poate furniza mai mult gaz în viitor prin intermediul conexiunilor

BRUA
conducta gase

Conducta Trans Adriatică (TAP) este esențială, în special pentru sud-estul Europei, unde consumul de energie depinde excesiv de combustibilii fosili grei, a declarat Luca Schieppati, directorul general al TAP, raportează Trend citând consorțiul TAP AG.

„Prin conexiuni cu interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB) și potențiala conductă Ionian Adriatic (IAP), proiectul nostru poate furniza încă 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an”, a spus el.

Schieppati a adăugat că TAP continuă să progreseze conform graficului; proiectul este mai mult de 91 la sută finalizat.

El a adăugat că nava italiană Saipem se află în sudul Italiei și va începe în scurt timp să poată amplasa conducte prin Marea Adriatică, până la adâncimi de aproximativ 800 de metri.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor din Shah Deniz din etapa 2 a Azerbaidjanului către țările UE.

Citește și: O persoană a fost rănită, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu un microbuz

Conectându-se la conducta Trans Anatolian (TANAP) de la granița greco-turcă, TAP va traversa Grecia de Nord, Albania și Marea Adriatică înainte de a veni pe uscat în sudul Italiei pentru a se conecta la rețeaua italiană de gaze naturale.

Proiectul se află în prezent în faza de construcție, care a început în 2016.

Odată construită, TAP va oferi o rută de transport directă și rentabilă, care va deschide Coridorul sudic, un lanț lung de 3.500 de kilometri care se întinde de la Marea Caspică până în Europa.

Acționarii TAP includ BP (20 la sută), SOCAR (20 la sută), Snam S.p.A. (20 la sută), Fluxys (19 la sută), Enagás (16 la sută) și Axpo (5 la sută).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.