Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, anunț de ULTIMĂ ORĂ - Senatul a aprobat trimiterea unui punct de vedere la CCR pe conflictul Parlament-PÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că, în ședința de luni a Biroului permanent al forului superior al Legislativului, a fost aprobată trimiterea către CCR a unui punct de vedere cu privire la conflictul juridic între Parchet și Parlament, legat de protocolului SRI-PG din 2016.

"Chiar, la ultimul punct, suplimentar, am aprobat punctul de vedere pe care Seantul îl va trimite CCR în legătură cu conflictul între Legislativ și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casației și Justiției, în legătură cu protocoalele secrete. Ni s-a solicitat un astfel de punct de vedere", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului care a avut loc luni la Parrlament.

Întrebat dacă, în opinia sa, se susține această sesizare la Curtea Constituțională, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Aici sunt în situația de a prelua punctul de vedere formulat de Comisia pentru constituționalitate".

Camera Deputaților a sesizat, pe 8 octombrie, Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict între Parchet și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

Citește și: ALERTĂ OUG pe Legile justiției va fi emisă astăzi - Premierul Dăncilă a făcut anunțul .

CCR a fixat pe 22 octombrie termenul la părțile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public și Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, potrivit unui anunț publicat pe site-ul instituției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.