Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, întrebat dacă Diaconu va rupe voturi din PSD: 'Ooo, dar cum să nu?'

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că nu are o relație foarte apropiată cu candidatul independent Mircea Diaconu, cel pe care îl susține ALDE, dar spune că din cauza lui s-a creat o mare preocupare în PSD.

"Am avut luni, a fost o discuție, au fost Ponta cu cinci, șase colegi ai lui. Ne-a prezentat cum se vede candidat (n.r.: Mircea Diaconu). Mi-a făcut impresie foarte bună. Ne-a spus ”vreau să fiu independent, dar eu îmi gândesc partea de campanie, de layout. Am nevoie de voi”. Nu am discutat de bani, dar vor fi niște cheltuieli de campanie. L-am întrebat – vrei sediu de campanie? ”Nu am nevoie de sediu de campanie”. Nu s-a obligat la nimic, nu s-a angajat la nimic, în termenii aceștia. Nu suntem într-o relație foarte apropiată ca să spun că îl știu ca pe buzunar. Eu am mai avut o încercare cu el. Eram la ALDE Europa și l-am întrebat nu vrei să vii la ALDE România. Și mi-a spus ”nu, nu am nevoie”", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, al emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

Liderul ALDE spune că există o preocupare în PSD cu privire la candidatura lui Diaconu.

"Diaconu a spus ”eu nu vreau să intru în tiparul acesta. Vreau să fiu președintele tuturor, vreau să lucrez cu instituțiile”. Mie mi se pare că e un exercițiu care merită. Până acum toți președinții au spus că nu e bună Constituția, trebuie să ii dăm atribuții mai largi. Eu cred că președintele are un rol pe care niciun președinte nu a știut să îl joace, cel de arbitru", a spus liderul ALDE.

Acesta a mai declarat că Diaconu va lua și din voturile PNL și USR. Întrebat de votanții PSD, liderul ALDE a răspuns: "Oh cum să nu. Există un întreg freamăt în PSD pe tema asta".

Tăriceanu a anunțat, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu" că Mircea Diaconu a fost unul dintre numele pe care PSD le-a sondat în urmă cu două luni și acesta a avut cea mai bună poziționare.

ALDE și Pro România au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu, candidat independent, la prezidențialele din toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.