Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, prima REACȚIE după ce Guvernul a adoptat OUG

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre decizia Guvernului de a promulga OUG, explicând că, din perspectiva sa, magistraţii ar trebui să aplice legea şi explicând că susţine în continuare aceste modificări legislative. Tăriceanu a spus că fiecare persoană trebuie să îşi poată spună părerea, dar are impresia că protestele nu s-au desfăşurat "în cadru legal", explicând că nu îşi doreşte "ca forţa bastonului să domnească în România", transmite Realitatea Tv.

"Consultarea cu asociaţiile magistraţilor şi cu procurorul general, este absolut normală, dar doresc să subliniez că trebuie să respectăm principiul separării puterilor în stat. E suveran în aplicarea legislaţiei. Trebuie să ştim care sunt rolurile noastre. Ordonanţele....e vorba de un proces deschis în care se vor aduce modificări.

Guvernul Grindeanu, ATACAT de la Bruxelles: Nu există nicio urgenţă pentru modificarea Codurilor


Legitimă este această manifestare de a ne spune punctul de vedere. Suntem într-o societate liberă. Aş prefera ca acest lucru să se petreacă cu precădere unde democraţia e reprezentată şi unde şi puterea şi opoziţia sunt....Am impresia ca nu s-au desfăşurat în cadru legal. 

CSM a devenit tot mai politic. Rolul justiţiei e să se ţină departe de susţinerea politică. În discuţiile pe care le voi avea voi asculta cu atenţie...Cred că nu putem avansa în procesul de reformă decât dacă facem aceste discuţii. 

Abuzul în serviciu e în discuţii peste tot în lume. A dat naştere la interpretări abuzive în foarte multe ţări, ori eu vreau să ne aliniem la standardele europene. 

Ca liberal, pun mai presus de orice democraţia şi respectarea drepturilor cetăţeneşti. Nu mă interesează ca forţa bastonului să domnească în România. ", a spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.