Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

interventii vasculare hibride

Patologiile care pot apărea la nivelul aortei toracice sunt anevrismul aortic, disecția de aortă toracică tip B, anevrismul anastomotic și pseudoanevrismul (cu diametrul peste 6 cm).

Durerea la nivelul pieptului este principal simptom pentru care pacienții ajung să solicite ajutor medical de specialitate. Sunt și pacienți care descoperă această afecțiune atunci când efectuează investigații pentru alte probleme.

Diagnosticarea anevrismului de aortă toracică se face cu ajutorul tomografiei cu substanță de contrast, cu evidențierea aortei, a arterelor capului și ale membrelor superioare, a arterelor renale, a trunchiului celiac, a arterelor mezenterice și a arterelor membrelor inferioare până la treimea medie a arterelor femurale superficiale. Prin această metodă de evaluare imagistică, medicul poate stabili atât un diagnostic corect, cât și modalitățile de tratament, precum și dimensiunile endoprotezelor necesare, personalizate pentru anatomia fiecărui pacient.

Dacă până nu demult această patologie a aortei era tratată strict prin chirurgie clasică, în anii 2000 s-a dezvoltat și perfecționat, mai ales prin miniaturizarea endoprotezelor, tehnica de tratament endovascular denumită TEVAR (tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică).

Având în vedere severitatea bolii aortei toracice, de orice cauză, și comparația riscului de mortalitate dintre intervențiile endovasculare (TEVAR) și chirurgia clasică, abordul intervențional oferă pacienților un risc mult mai scăzut de morbiditate și mortalitate, cu recuperare rapidă și susținerea unei mai bune calități a vieții.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.