Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trecem pe european values or Not? O putem face cu Dr. Mihai Tudose ? Dar cu Dr. Nicolae Ciucă? Dar cu Dr. Lucian Bode? Ce ne facem cu doctorimea asta?

Facebook
Mihai Tudose

Ultimul sondaj CURS arată un adevăr dureros – românii devin tot mai eurosceptici. Cauzele sunt multiple, dar dacă ne gândim bine cauzele interne sunt cele mai numeroase. Până la urmă nu putem acuza vreun străin că nu se bate pentru noi dacă noi înșine nu ne dorim mai mult.

Poporul clar și-a dorit mai mult! Dovadă stau milioanele de români plecați definitiv sau temporar din țară sau cei care se pregătesc să o facă. Nici nu îi poți învinui de vreme de unii și alții aflați vremelnic la putere își bat joc de țară și toate neajunsurile și prostiile lor le pun în cârca ”Europei”. Are și Europa vinele ei, dar vinovații principali sunt în țară și ei au nume și prenume.

Trecem pe european values or Not? O putem face cu Dr. Mihai Tudose ? Dar cu Dr. Nicolae Ciucă? Dar cu Dr. Lucian Bode? Ce ne facem cu doctorimea asta?

Bunăoară avem un grup destul de numeros în Parlamentul European. Dacă ai întreba vreun român pe stradă aleatoriu să îți spună un nume de europarlamentar român cu greutate ar putea identifica cineva.

Dacă te uiti la studiile lor cazi pe spate. Doctori în științe, ingineri valoroși, specialiști care mai de care, dar ioc știință la limbile străine. Puțin europarlamentari români pot socializa cu alți colegi din statele membre fără să se facă de râs. Și ca să nu se afla în această situație ei serbează în cerc restrâns național sau pe bază de afinități politice interne.

Pe intern și mai jale. Unde te miști doar doctori în tot felul de științe cu ”năzbîtii” numite Lucrări de Doctorat care mai de care mai hazlii. Așa s-a și ajuns ca astfel de politicieni să fie repede dărâmați când le citești ”științificoasele lucrări”. Evident că nu trebuie să generalizăm, dar numărul mare de impostori a murdărit toată zona încât sunt destui care renunță să mai facă doctorate tocmai pentru a nu intra întro astfel de tagmă.

Bunăoară europarlamentarul PSD Mihai Tudose, Dr. Mihai Tudose. Sau Dr. William Brînză, Dr. Gabriel Oprea sau Dr. Nicolae Ciucă, Dr. Sorin Cîmpeanu, Dr. Lucian Bode, Dr. Robert Negoiță, Dr. Valentin-Emilian Frâncu, Dr. Cătălin Croitoru, Dr. Mircea Man, Dr. Gheorghe Emacu, Dr. Eugen Neață, Dr. Victor Ponta, Dr. Romeo Raicu, Dr. Neculai Onțanu, Dr. Radu Stroe, Dr. Mihai Stănișoară și mulți alții

Unii au renunțat la titluri, altora le-au fost retras, iar de unii pur și simplu stai și te miri.

Caz concret.

Dr. Mihai Tudose. Ales europarlamentar pe lista Pro România cu promisiunea că dacă va ieși va ceda imediat locul. A fost ales și nu doar că nu a cedat locul ci a si trecut la PSD. Și mai interesant e că după ce a renunțat public chiar de două ori la titlul de doctor în științe te-ai fi așteptat să vrea să scape de problemă – În CV-ul de pe site-ul Parlamentului European se laudă cu titlul – Vezi aici. El a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat cu titlul „Protecția infrastructurii critice – element strategic dinamic în sectorul de securitate” - într-o investigație semnată de jurnalistul Sorin Semeniuc.

Dr. Lucian Bode. Ministrul Afacerilor Interne este și secretar general al PNL. A fost acuzat de plagiat de jurnalista Emilia Șercan. Au urmat decizii contradictorii ale Consiliului de Etică ale Universității Babeș-Bolyai și acțiuni în instanță ale ministrului. Cert e că șeful PNL a fost obligat să retragă de pe piață lucrarea publicată și să remedieze probleme indicate de comisia universității clujene.

Dr. Sorin Cîmpeanu. În cazul fostului ministru al Educației lucrurile sunt și mai hazlii. Nu de lucrarea de doctorat a fost acuzat ci de însușirea unui curs universitar care de fapt nu ar fi fost al lui. Explicațiile publice nu au convin și a fost silit să plece din funcție tot după relatări ale jurnalistei Emilia Șercan.

Emblematice sunt și alte cazuri.

Iată de de România se zbate la coada Europei.

Nu ne ia nimeni în serios pentru că suntem reprezentați internațional de astfel de oameni. Avem nevoie de politicieni noi, de oameni cu o adevărată știință de carte, de oameni care vorbesc cel puțin două limbi străine și care nu doar să clameze patriotard interesul național, ci să îl și susține în fața europenilor și nu numai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.