Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Fost şef de instituţie publică, ÎNCHIS pentru luare de mită

mita euro

Lovitură dură pentru afaceristul constănțean Marian Mitrea, fost șef al Apelor Române Dobrogea Litoral. După ce Tribunalul Constanța îl condamnase la trei ani de închisoare cu suspendare, Curtea de Apel a admis, ieri, apelul DNA, stabilind pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare în regim de detenție, potrivit Evenimentul Zilei.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Un NOU dosar penal în cazul licențelor Microsoft. Pe cine ACUZĂ procurorii DNA

Prosperul om de afaceri Marian Mitrea, cunoscut în Constanța pentru averea uriașă câștigată în urma afacerilor cu statul, își va petrece sărbătorile la Penitenciarul Poarta Albă. Având peste 60 de ani este posibil să execute doar o treime din pedeapsa de trei ani. Marian Mitrea fusese trimis în judecată de procurorii DNA Constanța pentru luare de mită. Inculpatul, la data faptei director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, ar fi pretins peste 3,5 milioane de la o companie privată, reprezentând 8% din sumele pe care firma respectivă trebuia să o primească de la Apele Române, prin încheierea a trei contracte în valoare de peste 90 milioane de lei.

În rechizitoriul trimis în luna martie 2017 Tribunalului Constanța, procurorii DNA au reținut următoarele fapte: „În perioada martie - aprilie 2010, inculpatul Mitrea Marian, în calitate de director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare. Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 lei, au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților."

Citeşte şi: Statutul magistraţilor, pe masa judecătorilor CCR. Care sunt MOTIVELE invocate de Opoziţie în sesizare

Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost de 90.415.021 lei fără TVA. Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie –mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în 6 tranșe, suma de 421.141 lei, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre inculpatul Mitrea Marian și administratorul acelei societăți. Ulterior, până la sfârșitul anului 2010 și după plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, inculpatul Mitrea Marian a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în 4-5 tranșe, suma de 240.000 lei, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

"În perioada iunie 2010 – ianuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, Mitrea Marian a primit de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale, prin intermediul unei alte firme, în mai multe tranşe, suma de 135.000 lei. În ambele împrejurări, sumele de bani cu titlu de mită au fost remise inculpatului în diverse locuri stabilite de acesta în Constanţa (sediul unei firme, domiciliul unei rude, etc.). S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o bancă pe numele inculpatului Mitrea Marian", conchid procurorii DNA în rechizitoriu.

Citeşte şi: Maneliştii au băgat scandalul în Facultatea de Medicină. Revoltă între studenţi: ‘S-a ajuns la prostituţie...’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.