Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | Liviu Vasilescu revine: Fostul şef al Poliţiei, pus de Lucian Bode şef la DGA

www.wallstreet.ro
liviu vasilescu

Ministrul de interne, Lucian Bode, a anunțat, joi seara, căl a nivelul structurilor ministerului s-au făcut mai multe reorganizări și schimbări, una dintre acestea fiind numirea fostului șef al Poliției Române, chestor Vasilescu, la conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA).

"Ministerul Afacerilor Interne este puternic angajat în proiectul de modernizare instituțională, finalitatea acestui demers fiind eficientizarea activității tuturor structurilor.

S-au făcut primii pași în această direcție, pornind de la bază, prin demararea procesului de reorganizare de la nivelul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, un pilon fundamental pentru reforma Poliției Române.

Un alt pas important  a fost făcut prin numirea de către premier a șefului Poliției Române, domnul chestor de poliție Benone-Marian Matei, un profesionist respectat de toți colegii.

Prin ocuparea celei mai importante funcții din Poliția Română, de către un profesionist respectat în sistem, s-a dat un semnal clar în direcția profesionalizării funcțiilor de conducere, aspect ce va conferi stabilitate și predictibilitate sistemului de ordine și siguranță publică.

În acest sens, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus inspectorilor generali să stabilească cu prioritate un calendar pentru desfășurarea concursurilor, în vederea ocupării posturilor de conducere, în urma unei analize temeinice și aprofundate.

Acest proces va fi unul transparent, condus în mod profesionist, derulat de oameni integri, iar reușita sa va contribui în mod decisiv la consolidarea încrederii cetățenilor în activitatea structurilor MAI.

Obținerea stabilității pe funcție la nivelul structurilor de management, prin organizarea concursurilor de titularizare pe post, constituie un obiectiv major pentru consolidarea instituțională.

Este nevoie de procese transparente și profesioniste de selecție a resurselor umane, pentru a rezolva una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de ordine și siguranță publică.

Este important de precizat faptul că există deja structuri în cadrul MAI care, în ultimele săptămâni, au demarat procedurile de concurs, ceea ce demonstrează că teza, conform căreia toate concursurile sunt blocate, este una falsă.

În acest sens, menționăm faptul că la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se află în procedură de concurs 37 de posturi de conducere, începând de la vârf cu cele 2 posturi de adjunct al Inspectorului General și continuând la nivelul județelor cu posturi de inspector șef, de prim-adjunct al inspectorului șef și de adjunct al inspectorului șef.

Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente.

Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem.

Timp de 10 ani, între anii 1995 - 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite.

Timp de 13 ani, între anii 2005 - 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.

De asemenea, pentru ocuparea funcției de Director General Adjunct al Direcției Generale Anticorupție, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- șef, în vârstă de 45 de ani.

În cei 22 de ani de carieră, a ocupat gradual, diverse funcţii operative, atât la nivel de execuţie, cât şi de conducere, având o bogată experiență profesională și rezultate deosebite ale muncii în domeniul anticorupție.

Experienţa şi profesionalismul său au fost recunoscute inclusiv în afara României, ca expert şi formator anticorupţie, în cadrul multor proiecte internaţionale desfăşurate sub egida Consiliului Europei, O.N.U, O.S.C.E, CEPOL şi Academiei Internaţionale Anticorupţie-Viena.

Totodată, a participat nemijlocit şi a coordonat multiple acţiuni de combatere a corupţiei, dintre care amintim „Frontiera-2011”, „Cărbunele-2015”, „Mită în învăţământ”-2015, „Piaţa de documente de identitate”-2015, „Contrabandă pe Vest” ,  „Permise Suceava-2020”, „ITP” -2021, și nu în ultimul rând, cel mai recent caz, cel privind faptele de corupție imputate celor 25 de lucrători din cadrul IPJ Sibiu -„Rutiera Sibiu”-2021.

În același timp, echipa de conducere a Poliției Române a fost completată cu un adjunct al Inspectorului General, în persoana domnului Ștefan-Andrei Lință, comisar-șef, în vârstă de 36 de ani, un polițist de carieră, foarte bine pregătit, cu o vastă experiență internațională, care a ocupat funcția de director al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR.

Un tânăr cu viziune, care deține experiență relevantă în managementul relațiilor internaționale, obținută în cadrul unor proiecte internaționale complexe și instituții europene.

În perioada ianuarie 2019 – iunie 2020, a deținut funcția de Președinte al Consiliului de Administrație al Agenției EUROPOL.

Tot astăzi, pentru asigurarea conducerii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR, s-a dispus declanșarea procedurilor de revenire în țară și împuternicire în funcția de director la această structură a doamnei Mădălina-Sorina Vlangăr, comisar–șef, în vârstă de 43 de ani, care a ocupat funcția de atașat de afaceri interne în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Este ofițer de carieră, posedă o experiență internațională solidă și numeroase distincții internaționale, obținute ca urmare a activității desfășurate.

În perioada 2006-2008, a fost ofițer specialist la Centrul ONU de Operațiuni Comune din Dili (Timorul de Est), iar între 2010-2011,

a fost consilier principal la Misiunea OSCE în Kosovo.

Ulterior, în perioada 2011-2017, a deținut funcția de atașat de afaceri interne în Regatul Spaniei (consilier diplomatic I).

De asemenea, doamna Vlangăr are o experiență importantă, dobândită în activitatea de combatere a criminalității organizate, ocupând de–a lungul carierei sale diferite poziții, atât în organizații la nivel european, cât și în structuri cu atribuții pe această zonă de activitate la nivel național (Șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, ofițer specialist în cadrul IGPR- Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate).

De fiecare dată, nominalizările, care vor fi făcute pentru ocuparea pozițiilor de conducere în cadrul structurilor MAI, vor respecta principiile profesionalismului și meritocrației, fiind vorba despre specialiști, cu un parcurs profesional confirmat prin misiuni îndeplinite cu succes", anunță MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.