Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un deținut a reclamat că îi sunt îngrădite drepturile, după ce nu a primit meniul dorit, la Penitenciarul Aiud

gratii

Un deținut din Penitenciarul Aiud a contestat o decizie a magistraților, prin care i-a fost respinsă cererea de schimbare a meniului pe care îl primea în închisoare. Judecătorul a considerat că cererea nu este justificată, pentru că nu se bazează pe motive religioase, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Potrivit sentinței publicate de Tribunalul Alba, deținutul a susținut că este discriminat pentru că nu poate schimba regimul alimentar pe care îl primește cu unul care este acordat membrilor unei culte religioase.

Bărbatul a făcut plângere, inițial, în luna octombrie 2018, împotriva judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Aiud, care i-a respins cererea de schimbare a meniului.

Judecătoria Aiud a respins plângerea, constatând că s-au respectat dispozițiile legale și drepturile deținutului, care a fost audiat și a avut posibilitatea să exprime în mod direct nemulțumirile pe care le are.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’

„S-a reținut că potrivit dispozițiilor legale incidente, analizate de altfel de judecătorul de supraveghere, deținuții nu au dreptul de a-și alege meniul, că dreptul la hrană nu presupune și dreptul de a opta cu privire la un anumit meniu, că meniurile care se prepară la nivelul unității de penitenciar respectă OMJ 2713/C/2001 și că meniul de bază este servit majorității deținuților iar meniurile speciale sunt servite fie persoanelor de altă religie, fie la recomandarea medicului. De asemenea, s-a constatat că petentul nu a susținut că ar avea vreo interdicție alimentară sau ar avea vreo recomandare medicală și, prin urmare, s-a reținut că nicio dispoziție legală nu instituie posibilitatea persoanei deținute de a-și alege, conform propriei dorințe, norma de hrană la care este alocată”, se arată în sentința Judecătoriei Aiud, care este definitivă.

Nemulțmit de decizia magistraților de la Judecătoria Aiud, deținutul a contestat-o, la Tribunalul Alba, însă nici aici judecători nu i-au acordat câștig de cauză, stabilind că sentința instanței de fond este definitivă și nu poate fi atacată în fața instanțelor superioare.

Citește și: A ieșit la suprafață! Fosta firmă a lui Dan Barna, bani grei pentru susținătorii #Rezist și USR

Astfel, magistrații de la Tribunalul Alba au respins contestația și l-au obligat pe deținut să plătească suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.