Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert român contrazice parțial Agenția Europeană a Medicamentului: 'vaccinurile sunt sigure', cu toate că EMA nu exclude suspiciunile

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccin astrazeneca

Expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheș, a analizat răspunsul Agenției Europene a Medicamentului privitor la posibila legătură între vaccin și episoadele trombotice grave. În plus, el a numărat cazurile din Europa și a tras concluzia că vaccinurile nu cauzează episoade trombotice, informează Mediafax. Agenția Europeană ''nu poate exclude definitiv'' o legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19 şi problemele rare de coagulare a sângelui, a spus directoarea EMA. ''Pe baza probelor disponibile şi după zile de analiză aprofundată'' a datelor disponibile, ''nu putem cu toate acestea exclude definitiv o legătură între aceste cazuri şi vaccin'', a spus Cooke.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Răzvan Cherecheș a reacționat la puțin timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu poate fi stabilită o relație cauzală între vaccin și episoadele trombotice grave. Expertul în sănătate publică a numărat cazurile din întreaga lume și a tras concluzia că vaccinurile nu sunt periculoase.

„21 cazuri din 20 de milioane de persoane vaccinate cu vaccinul AstraZeneca - 7 în Germania, 5 în Italia, 3 în Norvegia, 1 în Spania, 3 în Marea Britanie, 2 în India (sper că am notat corect toate numerele aici), pe scurt, din informațiile disponibile până acum, vaccinurile nu cauzează episoade trombotice, nu există nicio conexiune între aceste cazuri sau oricare lot de vaccinuri”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Expertul român a mai anunțat că agenția europeană va monitoriza efectele adverse și dacă vor apărea înformații sau cazuri noi va adăuga un avertisment în prospectul vaccinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.