Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deputat al diasporei critică declarațiile primarului Constanței, Vergil Chiţac: evreii au fost uciși sub Atonescu!

evrei romania
Mare greșeală de înțelegere a istoriei dle. primar!
Nu am calitatea de a-l invita pe dl. primar al Constanței la comemorarea Pogromului de la Iași din acest an, dar bine ar face să se documenteze temeinic asupra subiectului.
Practic, această gafă rezultată din neînțelegerea crimelor Holocaustului, probabil lipsa cunoștințelor aprofundate cu privire la teroria negaționismului Holocaustului, prin declarația nefericită, venită din partea primarului Constanței, al treilea mare oraș al României!
Cu părere de rău o spun, pentru că este vorba de România și adevărul istoric, Ion Antonescu, conducătorul României la avea vreme, a greșit enorm, sute de mii de cetățeni ai României, de etnice evreiască având de suferit în urma deciziilor politice ale acestui om.
Ca militar de carieră, Ion Antonescu ar fi trebuit să înțeleagă rolul ostașilor evrei din Primul Război Mondial, ostași care au căzut pentru România Mare.
Asta ar fi trebuit să privească mai întâi un militar, orice militar, la cel mai mare grad al armatei și până la soldat.
Îl invit pe acest domn, primar al Constanței, să meargă la Iași, să reflecteze profund asupra jertfei ostașilor evrei ai României noastre, ostași care ale căror morminte se află în partea dreaptă, la Cimitirul evreiesc din Iași, aflat în cartierul Păcurari.
La două decenii după jertfa soldaților evrei, erau uciși cu sânge rece părinții în vîrstă, văduvele, copii și nepoții acestor oameni, tocmai de către cei care conduceau România în vremea Celui de-al Doilea Război Mondial.
Holocaustul Românesc a fost și este o rușine și va rămâne o pată asupra istoriei românilor și României, un lucru din care noi trebuie să înțelegem că așa ceva nu mai trebuie să fie permis NICIODATĂ!
Nu înțeleg declarația primarului Constanței, aceea de a apăra unul dintre cei care au condus România acelor ani de tristă amintire, un om care, din păcate, a ales prietenia marelui criminal Hiltler și a asociaților săi, care au trimis la moarte milioane de oameni!
Aurelian MIHAI, deputat diaspora, Parlamentul României 2012-2016

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.