Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un medic ATI de la Spitalul Floreasca atrage atenția: 'Avem probleme cu testarea. Trebuie să schimbăm foarte des definiția de caz'

Time of Israel
test coronavirus COVID

Dacă definiția de caz stabilită de autorități este una foarte restrictivă, nu se califică mai nimeni să fie testat pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar atunci vom avea niște date subdimensionate despre evoluția pandemiei la nivel național, a declarat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, marți seară, pe B1 TV.

„Avem probleme cu testarea, testarea care este deficitară. Iată că nu am reușit niciodată în acest an de pandemie – l-am sărbătorit în urmă cu câteva zile – să ajungem la cele 50.000 de teste efectuate pe zi și asta pentru faptul că am avut o definiție de caz care întotdeauna a fost în urmă cu două-trei săptămâni decât evoluția pandemiei. Atunci, dacă n-am avut definiția de caz care să poată include pacienții la momentul în care pandemia evolua, era clar că suntem defazați cu evoluția naturală a acestui fenomen”, spus medicul.

Pandemia scoate ce e mai bun din români - Pe primul loc în Europa: Sunt dispuși să lucreze mai mult şi să economisească

Radu Țincu a subliniat că definița de caz trebuie schimbată „foarte des”.

„Trebuie să schimbăm foarte des definiția de caz și să putem include persoane. Pentru că, dacă punem o definiție de caz foarte restrictivă, este clar că nu se califică mai nimeni să fie testat și atunci sigur că avem niște date care sunt subdimensionate. Pe de altă parte, statul român a cumpărat foarte multe teste rapide pe care nu le folosește. Nu le folosește, riscând la un moment dat să nu mai fie valabile”, a adăugat medicul Radu Țincu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.