Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un renumit producător german de ornamente de Crăciun se declară în insolvenţă din cauza pandemiei

Primark
decoratiuni craciun

Kaethe Wohlfahrt, un renumit producător german de ornamente de Crăciun ale cărui produse se vând în fiecare an cu ocazia târgurilor de Crăciun, a anunţat luni că a cerut plasarea sub protecţia legii insolvenţei din cauza pandemiei care i-a provocat o gaură în planul de afaceri, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Un tribunal din oraşul Ansbach a acceptat cererea companiei de plasare sub protecţia legii insolvenţei, decizie care va permite companiei să înceapă restructurarea înainte de a intra oficial în insolvenţă.

Compania Kaethe Wohlfahrt realizează o parte importantă de vânzări cu ocazia târgurilor de Crăciun din Germania, care se organizează în fiecare an în perioada noiembrie-decembrie. Însă în acest an, aceste târguri au fost anulate din cauza pandemiei. Chiar dacă târgurile ar fi fost autorizate, multe din ornamentele vândute de Kaethe Wohlfahrt erau cumpărate în mod normal de turişti, însă numărul acestora a scăzut dramatic în 2020 din cauza restricţiilor de călătorie şi a îngrijorărilor cu privire la coronavirus.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

Compania avertizase încă înainte de sezonul de Crăciun că se aşteaptă ca vânzările sale să scadă în acest an cu câteva milioane de euro. Toţi cei 300 de angajaţi ai Kaethe Wohlfahrt sunt în şomaj tehnic sau lucrează în program redus. În plus, în acest an nu au mai fost angajaţi sute de muncitori sezonieri ca în alţi ani.

Într-un an normal, Kaethe Wohlfahrt avea standuri la 60 de târguri de Crăciun din Germania. Deşi în acest an vânzările pe Internet ale companiei sunt cu 80% mai mari decât într-un an normal, acest lucru nu a putut compensa pentru vânzările pierdute din cauza anulării târgurilor de Crăciun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.