Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uzina Mecanică Plopeni şi Fabrica de Arme Cugir vor fi cooptate în parteneriatul Romarm şi Beretta, pentru realizarea armei de asalt Beretta 5,56 NATO

Business - CNN.com
beretta fabrica armament

În parteneriatul dintre Romarm şi Beretta vor fi cooptate Uzina Mecanică Plopeni şi Fabrica de Arme Cugir, pentru realizarea armei de asalt Beretta 5,56 NATO, parteneriatul îndeplinind condiţiile pentru obţinerea de finanţare prin Fondul European de Apărare, potrivit unui comunicat ROMARM.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

Compania precizează că are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare a capacităţilor sale în vederea fabricării unor produse de înaltă clasă necesare Forţelor Sistemului Naţional de Apărare (FSNA), cu parteneri străini. La Uzina Mecanică Plopeni, filială a CN Romarm se află în derulare parteneriatul cu Beretta, în care partea română deţine 80%. Filialele Romarm vor beneficia de transfer tehnologic, generând îmbogăţirea portofoliul de produse şi servicii.

De asemenea, CN Romarm respinge atacurile pe tema asocierii dintre UM Plopeni şi Beretta pentru fabricarea în România a armei de asalt ARX 160.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a comentat recent pe Facebook informaţiile privind o investigaţie DNA în legătură cu acordul cu compania italiană Beretta, precizând că are conştiinţa împăcată că nu a făcut absolut nimic greşit în acest proiect. "Nu mă voi lăsa intimidat și nu voi renunța la proiectele care sunt bune pentru industria românească, de apărare sau de minerit, indiferent cine este deranjat de ele. Vorba românului: nu mor caii când vor câinii. Măcar dacă ar fi niște pitbuli, acești câini. Dar ei sunt doar niște bișoni care fac gălăgie. Pot înțelege că sunt mulți deranjați de proiectele despre care am vorbit, și despre care voi continua să vorbesc. Ceea ce nu pot înțelege, și nici nu pot accepta, este să ne jucăm cu securitatea națională, cu siguranța sau înzestrarea soldaților români din teatrele de operații.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

Am aflat în ultimele zile ba că am dosar la DNA pentru că aș fi făcut lobby pentru un proiect pe care l-am găsit în Ministerul Economiei, deci care fusese inițiat cu mult înainte să ajung eu ministru, ba că băiatul meu a ajuns prin Elveția sau prin SUA alături de ROMARM, ba că nu e bine să vreau să înființez o industrie metalurgică românească, ba că nu e bine să vreau să folosim cuprul pentru industria românească, în loc să-l exportăm, brut, în China. Mă rog, fiecare după cât îl duce capul. Sper că au fost bine plătiți pentru serviciile lor, suficient de bine cât să fi scăpat de rate sau să fi luat de o vacanță bună", a scris pe 19 septembrie, pe Facebook, Niculae Bădălău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.