Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valul patru lovește puternic: România suplimentează numărul de paturi la ATI și la oxigen

udmr.ro
cseke attila

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat că România o să suplimenteze numărul de paturi la ATI, dar și la oxigen. Măsura a fost luată ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri Covid-19. Cele mai mari probleme sunt în Capitală.

„În fiecare zi lucrăm la acest aspect. Cea mai mare provocare e să avem un număr de paturi ATI. Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta - 8 paturi și avem în curs de operaționalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi și mâine. Partea de sistem unde e necesară paturi cu oxigen. Ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta o să operaționalizăm două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv Covid: e vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 sunt de ATI și 40 cu oxigen, respectiv Spitalul Sfântul Ion, cu 200 de paturi din care 15 ATI; de asemenea la acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. Deci în această săptămână pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen mai mult”, a spus  Cseke Attila.

Al patrulea val al pandemiei de coronavirus aduce în România o creștere spectaculoasă a numărului săptămânal de cazuri noi. Cu mult mai multe teste zilnice decât în primăvară, inclusiv teste rapide, statistica oficială arată că în săptămâna 20-26 septembrie numărul cazurilor noi a depășit vârful săptămânal din valul al treilea, înregistrat în perioada 22-28 martie.

Vezi și: GRAFIC | Valul 4 al pandemiei a depășit în intensitate valul 3 și nu se observă o încetinire .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.