Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul va autoriza oficierea a până la patru slujbe în zilele de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează

vatican

Vaticanul va permite preoţilor să oficieze până la patru slujbe, cu una în plus faţă de cele până acum autorizate, în zilele de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează pentru a facilita participarea credincioşilor şi a respecta normele de distanţare fizică impuse de pandemie, relatează joi EFE, potrivit AGERPRES.

Decretul publicat miercuri de Congregaţia pentru Cultul Divin şi semnat de prefectul acesteia, cardinalul Robert Sarah, notează că, având în vedere răspândirea mondială a pandemiei, se permite anul acesta "preoţilor în diecezele lor, dacă este necesar şi în beneficiul credincioşilor, să oficieze în perioada de sărbători, patru slujbe în ziua de Crăciun (25 decembrie), de ziua Preasfintei Fecioare Maria (1 ianuarie) şi de Bobotează (6 ianuarie)".

Potrivit Codului Dreptului Canonic, în cazul în care sunt prea puţin clerici, episcopul poate concede preoţilor posibilitatea de a ţine slujbele de două ori pe zi şi, dacă necesitatea pastorală o impune, de trei ori duminica şi în zilele de sărbătoare".

Se extind astfel, de la trei la patru, liturghiile pe care le poate oficia un preot în cele mai sfinte zile ale Bisericii Catolice.

Anul acesta, slujba din Ajunul Crăciunului, ţinută în Bazilica Sf. Petru, este programată să înceapă cu două ore mai devreme decât în mod normal, la 17:30 p.m. astfel încât să se termine înaintea orei la care intră în vigoare interdicţia de circulaţie în Italia, la 10:00 P.M.

Totodată, liturghia s-ar putea desfăşura în absenţa publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.