Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîţu spune că România a evitat APOCALIPSA: 'Vom reveni la perspectiva 'stabil' cât mai curând'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Vom reveni la perspectiva "stabil'' cât mai curând, iar tot ceea ce vom face în perioada următoare va duce la revenirea perspectivei "stabil" pentru România la toate agenţiile de rating, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-un briefing de presă.

"Este clar că încă un scenariu apocaliptic a fost demontat aseară. (...) Agenţia de rating spune foarte clar care au fost motivele pentru care a păstrat ratingul de ţară: în primul rând încrederea în acest guvern, este foarte clar stipulată în raport. În al doilea rând, faptul că am reuşit să convingem investitorii străini cu acea emisiune de obligaţiuni şi în al treilea rând creşterea economică.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Această perspectivă negativă nu este responsabilitatea acestui guvern, dar ce vă garantez eu: aşa cum am reuşit să oprim această retrogradare prin acţiunile acestui guvern vom reveni la perspectiva 'stabil' cât mai curând. Tot ce vom face în perioada următoare va duce, veţi vedea, la revenirea perspectivei 'stabil' pentru România la toate agenţiile de rating. Acesta este primul pas în direcţia corectă", a spus Cîţu, la Palatul Victoria.

El a declarat că "toată lumea este atentă” la ce va face Guvernul român în perioada următoare, mai ales în contextul în care urmează alegeri locale şi parlamentare în România şi a spus că Executivul va gestiona responsabil finanţele ţării.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’

"Ce pot să vă garantez este că în continuare acest guvern şi Ministerul Finanţelor Publice va gestiona finanţele României precaut, responsabil, cu discernământ”, a subliniat ministrul.

În ceea ce priveşte perspectiva negativă a României, ministrul Finanţelor Publice a susţinut că aceasta nu este responsabilitatea actualului guvern şi a arătat că agenţiile de rating au atras atenţia aspra greşelilor făcute de către guvernul anterior, condus de socialişti.

Citește și: Furie totală! Codrin Ștefănescu a explodat: ‘Să se rupă norii, să se cutremure pământul’

"Deci această perspectivă negativă nu este responsabilitatea acestui guvern, dar ce pot să vă garantez (...) vom reveni la perspectiva stabil cât mai curând. Tot ce vom face în perioada următoare va duce la revenirea perspectivei stabil la toate agenţiile de rating”, a declarat Cîţu.

El a subliniat că "acest guvern a reuşit să finanţeze un deficit bugetar de 6.7% fără ajutorul unei instituţii internaţionale, aceasta este o premieră”.

Citește și: Avertismentul lui Ludovic Orban, care le pică greu tuturor românilor: ‘Poate să conducă la noi măsuri de restricții

Cîţu a menţionat că atât statul, cât şi băncile din România se pot finanţa de pe pieţe internaţionale la costuri reduse, iar efectele "sunt pentru toţi cetăţenii României”.

"Este foarte importat să înţelegem că acest rating de ţară nu are implicaţii doar pentru noi, cei din Guvern, ci pentru toţi românii, am reuşit să convingem S&P că suntem un guvern responsabil şi că nu ne batem joc de finanţele României (...) Veţi vedea un interes mai mare al investitorilor pentru România (...) ceea ce ar trebui să reducă din presiunile de depreciere pe moneda naţională”, a mai afirmat ministrul Finanţelor Publice.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

El a menţionat că evaluarea Standard & Poor's a fost făcută într-un context "dificil e puţin spus", arătând că ratingul stabilit de agenţia S&P este "un semnal pozitiv pentru toţi investitorii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.