Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini rare cu un mascul de ciocănitoare neagră într-o pădure din Arad

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

O cameră de monitorizare a faunei, amplasată într-o pădure din județul Arad, a filmat un exemplar de ciocănitoare neagră. Este vorba despre un mascul care face parte din cea mai mare specie din Europa, anunță MEDIAFAX.

Camera de monitorizare a faunei este amplasată într-o pădure din Parcul Natural Lunca Mureșului. Zilele trecute, echipamentul a filmat o ciocănitoare neagră, iar specialiștii Romsilva au stabilit că este vorba despre un mascul.

„Un mascul de ciocănitoare neagră a fost surprins într-o pădure din zona de protecție integrală a Parcului Natural Lunca Mureșului, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Irinel Oberșan. Ciocănitoare neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din întreaga Europă. De ce știm că nostimul ”vizitator” este mascul? Pentru că întregul creștet al capului este roșu, spre deosebire de femelă, care are doar un ”moț” roșu”, au explicat, pe Facebook, specialiștii Romsilva.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Specialiștii mai spun că pasărea trăiește și se hrănește atât în păduri de conifere, cât și în păduri de foioase. Pentru hrană, ciocănitoarea neagră preferă arborii bătrâni și găunoși, iar pentru construirea cuibului alege arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împrechere, femela depune ouăle pe care le clocește împreună cu partenerul timp de aproximativ două săptămâni.

Specialiștii mai explică faptul că în stilul caracteristic, ciocănitoarea realizează excavații în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare, larve, nimfe, adulți de furnici, coleoptere, muște, viespi și miriapode.

Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 ha și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.