Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ministerul Sănătății din Gaza: Cel mai mare spital din enclavă este sub 'asediu complet' al armatei israeliene

Al shifa spital

Medicii din cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa, au declarat sâmbătă că pacienţii, inclusiv bebeluşii, riscă să moară din cauza lipsei electricităţii, pe fondul ofensivei majore israeliene asupra spitalului, conform BBC, scrie Rador Radio România.

Israelul susţine că Hamas şi-a făcut bază sub spitalul Al-Shifa.

Personalul și pacienții nu au putut părăsi spitalul Al-Shifa din orașul Gaza, deoarece complexul spitalicesc rămâne sub "asediu complet", potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas. Directorul general al Ministerului, dr. Munir Al-Bursh, a declarat pentru CNN că există mai mult de 100 de cadavre învelite în pături, pe jos, în cadrul complexului spitalicesc. "Nu le putem îngropa", a declarat el pentru CNN, prin telefon. Sunetul exploziilor se auzea în timp ce el vorbea.

CNN nu poate verifica numărul de morți de la Al-Shifa. "Este un asediu complet asupra spitalului Al-Shifa, un asediu din toate părțile. Ocupația înconjoară spitalul, împiedicând evacuarea răniților", a declarat Al-Bursh. El a mai spus că persoanele care au fost rănite în Gaza au fost transportate, în schimb, la spitalul baptist Al-Ahli, deoarece Al-Shifa este inaccesibil. El a precizat că la spital nu există apă, mâncare sau electricitate.

"Este o situaţie extrem de periculoasă, foarte dramatică. În clădire nu este apă, nu este electricitate, nici măcar alimente, şi nici combustibil", a declarat un medic de la Al-Shifa. Multe familii palestiniene care s-au refugiat în incinta spitalului sunt acum blocate, pe măsură ce se intensifică în zonă luptele între forţele israeliene şi Hamas.

Forțele israeliene nu trag asupra spitalului Al-Shifa din orașul Gaza, dar în jurul acestuia au loc ciocniri cu militanții Hamas, a declarat, sâmbătă, un oficial israelian din domeniul apărării, adăugând că oamenii de acolo pot în continuare să părăsească spitalul în siguranță. Partea de est a spitalului a fost deschisă pentru oricine dorește să evacueze în siguranță, a declarat, într-un mesaj video în limba arabă, colonelul Moshe Tetro de la COGAT, o agenție a Ministerului israelian al Apărării care asigură legătura cu palestinienii în ceea ce privește afacerile civile.

Pe de altă parte, Israelul a spus civililor să părăsească toate spitalele din nordul Fâşiei Gaza, inclusiv spitalul Al-Rantisi, unde nu au rămas decât aproape 20 de pacienţi şi câţiva membri ai personalului medical. Forţele israeliene vor menţine, între timp, presiunea militară asupra spitalului Al-Shifa, pentru că în subsolul său şi-a ascuns Hamas centrul de comandă, informează BBC.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.